Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Tarkan'lı yılbaşı ve TRT

Tarkan'lı yılbaşı ve TRT
 

Yeni genel müdürünü yakın zamanda seçen TRT, yılbaşı programı için Tarkan'la anlaştı. Uzun zaman Tarkan'a ödenen ücret tartışıldı bazen milyon dolarlardan bahsedildi ancak şu an için ifade edilen rakam 750.000 YTL. Bütçesini vatandaşların vergisi ile oluşturan TRT'nin 750.000 YTL'yi kolayca harcaması elbette kolay olmamalı. Ancak konu pop yıldızımız Tarkan olunca iş değişiyor.

TRT 750.000 YTL harcayıp getirdiği Tarkan'ın programından elde edeceği reklamlarla milyon YTL'yi geçebilirse TRTnin projesi başarıya ulaşmış demektir. Açıkçası ben böyle düşünüyorum yani yılbaşındaki Tarkan programı ile TRT büyük reklam geliri elde edecek hem de uzun süren sessiz gidişini büyük bir prestijle değiştirmiş olacaktır.

TRT'nin genel müdürlüğüne seçilen İbrahim Şahin, PTT'de önemli değişiklikler ve yenilikler yapmış vizyon sahibi bir insan. Dolayısıyla sahibi olduğu vizyonu TRT'de tek başına kullanması elbette mümkün değil çünkü İbrahim Şahin bir televizyoncu değil. Bu yüzden İbrahim Şahin TRT'nin izlenme sırasında üst seviyelere yükselmesi için bir ekip oluşturmalı ve kaliteden ödün vermeden üst sıralara çıkmayı başarabilmelidir.

Bugün yeni genel müdürünün ifadesiyle TRT'de onlarca kanala yetecek kadar personel var, yani bu insanlar devletten her ay tıkır tıkır maaşlarını alırken 1 kişinin iş yapması gereken bir bölüme 10 kişi görevlendiriliyor dolayısıyla diğer 9 kişi boşta yatıyor. Vatandaşlar kendi ceplerinden çıkan para ile yürüyen TRT'nin Tarkan'a verdiği 750.000 YTL'ye değil yıllarca TRT'yi atıl kadro cenneti olarak görüp, yandaşlarına kadro vermenin yolunu TRT'ye dahil etmek olarak gören siyasetilere ve iş yapmadığı halde aylıklarını şaşmadan alan görevlilere tepki göstermelidir.

Haber programlarının güvenilirliği bakımından TRT önemli bir kurum. TRT'nin devlete bağlı bir kurum olması onun iktidarın sözcüsü olması durumunu getirmemelidir. Bir kamu kurumu olan TRT gerektiğinde objektif değerlendirmelerle yanlışları ifade edebilmeli ve gerçekten kamunun sesi olmalıdır.

Yılbaşı programları bütün TV kanalları açısından büyük bir yarış alanı pek çok TV kanalı birkaç sanatçıya birden yılbaşı konseri verdiriyor. Kimi kanallar diziler için yılbaşına özel bölümler yayınlıyor. İzleyiciye saygısı olan kanallar yılbaşına özgü programlarında banttan yayın yapmaması gerektiğini belirtiyorum. Canlı yayınlanması programın izleyici tarafından daha sıcak bulunmasını sağlar kanaatimce.

Bakalım yılbaşı programlarında hangi kanal diğerine ve hangi sanatçılar diğerlerine fark atacak? Ve en öenmlisi Tarkan ile önemli bir reklam yapan TRT yılbaşında ne yapacak?

Şimdiden iyi seyirler.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..