Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Tarla...

Dünkü yazımda Zeytinburnu-Belgradkapı otobüs durağında 40 yaşlarında bir kişinin donmuş cesedinin polislerce bulunduğundan bahsetmiştim. Sıcak yerimde oturup aynı konuya devam etmek istiyorum. Memleketin mutat önemli sorunları karşısında kayıtsız kalmak üzerinizde avatar -bir film- etkisi yaratmasın, yarın Sait Faik'in "Süt" hikayesindeki gibi hergünkü hayata berdevam.

Yurtdışında kiliseler yahut aşevleri kış ayazında sokakta kalmış insanlara sıcak yer sağlarlar. Bizde camiler neden aynı işlevi görmez? Bir kişinin hayatı vakit namazları da dahil boş olan camilerin hepsinden daha önemli değil mi? Üstelik ibadethanelerin elektrik, su giderleri devlet tarafından yani bizim vergilerimizle karşılanıyor. Ekonomik kriz evsizlerin sayısı arttırırken madem camileri sosyal mekanlar haline getirmek istiyoruz, Kuran kursu açmak bir işe yaramaz; işte size sivil toplum girişimi. Hristiyan cemaatinin İsa sevgisini insan sevgisine dönüştürmelerini niye biz de denemeyelim. İnsan sevgisi olmadan İslam dininin yaşayacağını söylemek boş laftır. Sakın din özel hayat alanıdır, herkes istediği gibi inanır demeyin. Yaşadığımız çağda din bir ideolojidir, hayatın her alanını kapsar.

Müslümanlığın sosyal adalet ilkesi Dubai merkezli yatırım fonlarına kapıları açmak ya da inşaat firmalarına gizli ortak olmakla geliştirilemez ki. Fakirlik azarak artıyor, daha dün Deniz Feneri, Mehmetçik Vakfı, LÖSEV gibi hayırsever! kuruluşların yöneticileri kendilerine kurban kesmeleri için verilen vekaletlerin bir kısmını kesmedikleri halde kesmiş gösterdikleri için polis tarafından gözaltına alındılar. Kapıdan dışarı her adım attığımızda Allah'a sığınmamız, bu türden sahtekarlıkların olmasına engel olmuyor. Sütsüzlere emanet edilmiş bir toprak parçası insana ne kadar değer verebilir ki?

Şaşırmanın bir anlamı kalmadı; ahlak değerlerini bozdur bozdur harca ekonomisinde varacağımız nokta işte böylesi bir bencillik destanı. Solun siyasette hadım edildiği, sosyal devletin ilkellik addedildiği için yaşam kalitemiz polislerin donmuş vücutlar taşıdığı ABD destekli Bölgesel Güç Türkiye palavrasına indirilmiştir. Zannediyorum, hıyar sadece yazın yenilen bir bitki değil.

 
Toplam blog
: 93
: 472
Kayıt tarihi
: 09.06.09
 
 

21-07-1973 tarihinde İstanbul'da doğdum. M.Ü. İletişim Fakültesi Radyo-T.V. Bölümü'nden 1995 yılı..