Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Taş ev - Sarıgerme

Taş ev - Sarıgerme
 

Karı koca son dönemde fark ettik ki, biz 5 yıldızlı, herşey dahil tatil sisteminden pek hoşlanmıyoruz. Bu ortak fikirden yola çıkarak da tatillerimizin konaklamalarını daha mütevazı, butik otel tarzındaki mekanlarda, tercihen oda kahvaltı şekliyle seçiyoruz, kendimiz adına da çok da doğru karar verdiğimizi düşünüyoruz.

Ancak böyle bir tercih, sonuçta seçeneklerinizin sayısını bayağı bir etkiliyor, hele ki bizim gibi "Yok illa kuçumuz da bizimle tatile gelecek, dolayısıyla kuçu kabul eden ve hatta onun ne kadar uslu olduğu yönündeki taahhüdümüze güvenip odamızda kalmasına da izin verecek bir yer arıyoruz" dediğinizde.

Araştırma sürecinde en büyük yardımcımız elbette ki "Küçük Oteller Sitesi"ydi. Bozcaada'daki Üzüm Butik Otel, çok keyifliydi mesela. Dolayısıyla Zilli ile çıkacağımız ilk tatil için girdim siteye, biz Güney Ege'de, kuçumuzla tatil yapmak istiyoruz. Çıkan alternatifleri eledik, eledik ve "Taş Ev"de karar kıldık. Fiyatı güzel, kredi kartı geçiyor, kuçumuzu da odaya alıyorlar.
Hani gavurların "In the middle of no where" diye bir tabiri vardır ya, işte öyle gibi hissi veren bir konumdaydı, Taş Ev. Fethiye'ye giderken, Ortaca'dan Sarıgermeye sapıyorsunuz, 7-8. km'de solunuzda kalıyor.

<ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5245081340265731986" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_9_AuK0zzh0s/SMpFsHiRl5I/AAAAAAAAANo/OV5SBu2gBK4/s320/Foto%C4%9Fraf-0200.jpg" border="0">

Eski sahibi Norveçliymiş ve doğa içine bir taş ev inşa etmiş. Çatısını da biraz fantazi olsun diye çimle kaplamış.

Otelin 8 odası, çok keyifli bir bahçesi var. Odaların mobilyaları İkea'dan ve bence taş duvarlarla çok ama çok yakışmış. Duvarlarda orijinal portre tablolar, kapılarda, perdelerde ve yatak kenarlarına kaneviçe işler var.

<ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5245082356468030370" alt="" src="http://4.bp.blogspot.com/_9_AuK0zzh0s/SMpGnRLyG6I/AAAAAAAAANw/M2L633FD5fs/s320/Foto%C4%9Fraf-0181.jpg" border="0"> <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5245082501612428322" height="321" alt="" src="http://4.bp.blogspot.com/_9_AuK0zzh0s/SMpGvt453CI/AAAAAAAAAN4/SfUdX2caBNc/s320/Foto%C4%9Fraf-0182.jpg" width="358" border="0">

<ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5245082898849251746" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_9_AuK0zzh0s/SMpHG1tiwaI/AAAAAAAAAOA/HhWdHVruQMY/s320/Foto%C4%9Fraf-0208.jpg" border="0"> <ımg id="BLOGGER_PHOTO_ID_5245083042057372930" alt="" src="http://2.bp.blogspot.com/_9_AuK0zzh0s/SMpHPLNBRQI/AAAAAAAAAOI/QVdmkWWqdWE/s320/Foto%C4%9Fraf-0209.jpg" border="0">

Konum itibariyle Sarıgerme, İztuzu, Dalyan, Sarsala, Fethiye ve Göcek gibi bir çok yere çok yakın. Hatta biz birgün abartıp Marmaris üzerinden 130 km'lik bir yol yaparak Datça'ya bile gittik.

Şimdiii, buraya kadar herşey çok güzel gözüküyor di mi? Bir de bundan sonrasını okuyun...

Otelin işletmesini bir karı - koca yapıyor. Bey eski bir subay. Ocak ayından beri oteli hale yola sokmaya uğraşmış, gördüğünüz üzere de pek fena duruma getirmemiş. Eşi ise galiba mayıs gibi otele gelmiş. Gelirken de kocasıyla "ben mutfak işlerine katılmam" diye anlaşma yapmış. Yani sabah kahvaltılarını ve isterseniz akşam yemeğini kocası hazırlıyor.

Biz gittiğimiz gün (Pazar) kocası İstanbul'daydı. Otele girişimizi kendisi yaptı. Allah için, sadece iki odaları dolu olduğu için istediğimiz odayı seçmemize izin verdi. Ancak odada tuvalet kağıdı ve havlu eksikti. Onları tek tek isteyerek tamamladık. Biraz dinlendikten sonra yemek için aşağıya indik. Bize alternatifleri saydılar, istediğimizi söyledik. Yanına da cola istedik, komiklikler burada başladı. "Bir bakayım ama sanırım colamız yok" Nasıl yani?

Dalyan ve Sarıgerme bölgesi sivrisinekleri ile ünlü bir yer. Öyle bir ısırıyorlar ki, her nokta kocaman kocaman şişiyor. Otelin bahçesinin içinde de bir çeşit yapay havuz var ama oldukça bakımsız - sıra oraya gelmemiş. Dolayısıyla da sivrisinekler için toplanma kampı. İlk gecenin bacaklarımda bilançosu 9 adet 3 cm genişliğinde ısırık alanı. Tam biz kendi aramızda söylenirken otel sahibemiz geldi ve "Aaa, ben size Sinkov getireyim, burada çok sivrisinek vardır, ama beni hiç ısırmıyor, sizde nasıl böyle oldu anlamadım" dedi. Geciken Sinkov ise o gece için pek bir işe yaramadı malesef.

Ertesi sabah kahvaltıya indik. Eşim böyle bir yerde doğal, keyifli bir köy kahvaltısı beklerken, 5.sınıf bir peynir, standart market reçeli, özensiz bir şekilde tabağa konmuş 1 kaşık kadar yağ görünce accayip hayal kırıklığına uğradı. Sonraki sabahlarda da aynı standart! devam etti ama bir gün yumurtayı unuttular, diğerinde çay o kadar kötüydü ki içemedik.

Bir akşam canımız nescafe istedi. Ben sırf sütlü içerim. Tam sipariş veriyorduk ki özür geldi, "Bakayım ama galiba sütümüz yok"

Bir başka akşam Ortaca'da yemek yedikten sonra otele döndüğümüzde baktık ailecek oturup çay içiyorlar, kocişte bir bardak rica etti. O arada söz yine sivrisineklere gelince ben üst katların camlarına niye tel koymadınız sivriler için dediğimde Bey, "E odanızda raid var ya!" dedi. Nasıl yani dedik? Eşi bize söylemeyi unutmuş! Allahtan ben tedbirli davranıp yanımıza almıştım.

Esas bomba son dakikada geldi. Biz Cumartesiye kadar devam ettirmeyi planladığımız tatilimize, eşimin babasının rahatsızlığı sebebiyle perşembe günü son vermek zorunda kaldık ve bunu da saat 12 gibi hanıma bildirdik ki hesabımızı çıkartsın. Saat 13.30 da otelden ayrılırken çıkan hesaba perşembe gecesi de dahil edilmişti. Daha da fenası ben ödeme için kredi kartımı verdiğimde şu cevabı aldım:"Şey, kredi kartı makinemizde iki gündür bir arıza var, mümkünse nakit rica edebilir miyim?"

İşte o noktada ben limitlerimin sonuna gelmiştim. Tam itiraz etmeye hazırlanırken, babasından çok tatsız bir haber alan eşim kendi derdini unutup beni sakinleştirmeye çalıştı.

Düşünebiliyor musunuz? Bu kadar güzel bir mekan, bu kadar kötü bir işletmecilik. Bize öyle geldi ki özellikle hanım, orada olmaktan çok sıkılmış, sırf eşi yüzünden orada ve zaman dolduruyor. Orası onların evi, işte gelen gidene de arada yatacak yer veriyorlar.

Niyetim kimsenin ekmeği ile oynamak değil ancak bilinmez içinden seçim yaparken tüm alternatiflerin şansı eşit. Dolayısıyla gerçekten hak edenle etmeyenin bir farkı olsun istiyoruz. Seçiminizi yaparken gerçekten neyi seçtiğinizi bilin. Hele ki "ellerinde olsa bugünden kapatıp döneceklerini ama bayramda full rezervasyonları olduğu için kalmak zorunda olduklarını" söyledikten sonra.

www.divitimle.blogspot.com

 
Toplam blog
: 107
: 2008
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

"Hayat, özellikle, yazılanları okumak, çekilenleri seyretmek ve tabii kipişirilenleri yemek için çok..