Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tas Kebabı tarifi

Tas Kebabı tarifi
 

Tas kebabı tarifi


Malzemeleri:
 
500 gram kuzu eti,
 
2 çorba kaşığı tereyağı,
 
2 adet kuru soğan,
 
1 çorba kaşığı domates salçası,
 
3 su bardağı sıcak su,
 
1 su bardağı pilavlık pirinç, (yarım saat ıslatılmış)
 
Tuz, karabiber.
 
Yapılışı:
 
Bir tencereye eti 2 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte koyup orta ısılı ateşte etin rengi dönene kadar kavurun. Saldığı suyu çekince incecik doğranmış soğan ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmayı sürdürün. Salça, karabiber, tuz ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun.
 
Eti derin bir bakır tasa aktarın. Bu tası da bir bakır tepsiye ters çevirin Üzerine ağırlık koyun. Tepsinin kenarlarından 1 su bardağı suyu vererek harlı ateşte kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Et yumuşayana kadar ağır ateşte 1 saat pişirin. Suyu azalırsa azar azar sıcak su ilave edin.
 
Tepsiye kenarından 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Bu su kaynayınca pirinci yıkayıp süzün. Tasın kenarına yerleştirin. Hepsinin üzerine geniş bir kapak kapatın. Pirinç yumuşayana kadar ağır ateşte pişirmeye devam edin. 20 dakika demlendirin. Tası kaldırarak, pilavın ortasında et olduğu halde hemen servis yapın.
 
Tas kebabında et ters çevrilmiş bir tasın içinde pişirilmekte; çıkan suyuna da pilav yapılmaktadır. Doğu’dan Batı’ya pek çok şehrimizde yapılır.
 
 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..