Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
525
 

Tas kebabı

Tas kebabı
 

Tas kebabı


Et yemeği dendiğinde aklıma en başta Tas Kebabı gelir… Ramazan ayında da olduğumuz için iftar sofralarınızda gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz bir ana yemek olduğunu düşünüyorum… Görüntüsüyle gözlerimizi tadıyla da midelerimizi doyuran bu tarifimi mutlaka denemenizi öneriyorum. Daha farklı Et Yemekleri tariflerime de bakmayı unutmayın. Afiyet olsun…

Malzemeleri:

    900 gr. dana eti
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    3 orta boy soğan
    2 orta boy domates veya yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası
    2-2,5 bardak su
    Tuz, karabiber

Yapılışı:
1) Öncelikle sıvıyağımızı bir tencerede kızdırıyoruz. Kuşbaşı olarak doğranmış etlerimizi içine atarak hertarafını güzelce kızartıyoruz. Daha sonra bir kepçe yardımıyla ayrı bir yere alıyoruz ve kalan yağın içine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı atıyoruz. İyice kavrulmalarını sağlıyoruz.
2) Daha sonra soğanlarımızın yanına kabuklarını soyup, küçük küçük doğradığımız domateslerimizi veya salçamızı ilave ediyoruz. Bir kere çevirdikten sonra içine tuzumuzu ve başka tarafa ayırdığımız etlerimizi ilave ediyoruz. 2-2,5 bardak kaynar suyumuzu da üzerine döktükten sonra tenceremizin kapağını kapatıp, yaklaşık olarak 2 saat kadar arada bir karıştırarak pişiriyoruz.
http://www.yemektariflerim.com/tas-kebabi.html

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 29
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 575
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster