Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Tasarruf Ekonomi Politikası Olamaz Çünkü Ekonomi Değirmeni Boşa Akan Suyla Çalışır

Tasarruf Ekonomi Politikası Olamaz Çünkü Ekonomi Değirmeni Boşa Akan Suyla Çalışır
 

Yanlış bir resim! Kumbaradan trilyon çıktığını gördünüz mü?


Hükümetin tasarruf politikaları geliştirdiğini duyuyoruz. Kanal İstanbullarla denizleri birbirine bağlayan AKP sosyal devletçilerin korkak politikalarına sığındığına göre sandığımız kadar cesur değil. Hiç “daha az tüketelim” diye politika olur mu, üret itler yesin!

Görüşlerimiz kapitalistlerin işine yarıyormuş, napalım hayat böyle.

Unutma daha az tüketirsen daha az üretirsin, “ihtiyaç” dünyanın en saçma kavramıdır, ihtiyacına göre yaşayan acından ölür.

Kapitalistleri bu nedenle seviyorum, biraz da hırsız olmasalar!

Yok abi Kerim Korkut düşüncesinde bu ülkede insan yok; ek dik dağları taşları, dağılsın toplayama, yığ dağlar gibi refahı erisin çürüsün kuş yer taş yer…

Bitli sakallı dervişler demişler ki tutumlu olalım, peki ne olmuş sonra? Ne olacak heybe sırtlarında toplayıcılık yapmışlar. Onların öğütleri kanaatkâr muhafazakârlara sosyal devletçilere ekonomi politikası olmuş.

Üretirken kapitalist olacaksın dedik git bak bakalım Sam Amca Texas dağlarında yere dökülmüş başakları mı topluyor, dökülürse dökülsün. Korumaktan, biriktirmekten, zayi olmasın demekten üretmeye zamanımız kalmıyor ki; boş işler bunlar.

Nehirler akarken kıyıya köşeye sıçrayan damlalarını mı sayıyorlar, hayat nehirdir, sen ak yeter ki…

Tasarruf bir kere ekonominin mantığına aykırı, Türkiye’deki 3,5 milyon işsizin nedeni insanların hayatını yaşamaması. “Neyle yaşayacaksın ?” diyorlar, sen yaşamaya başla bak nasıl değişecek; evim olsun arabam olsun dediğin zaman daha fazla çalışacak daha fazla üreteceksin. O zaman işsiz mi kalır.

Gecekonduda oturur yürüyerek gider bir de haline şükredersen çocuklarına da iş olarak mezar kazıcılığı kalır.

Üret parası varsa alsın çöpe atsın sana ne, sosyal adalet nasıl sağlanacak, zengin harcayacak biz de sebepleneceğiz. Bilesiniz ki zengin yaşamayı bildiği için zengin, fakir de yaşamayı bilmediği için fakir.

En iyi tasarruf harcamaktır!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..