Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Emekli öğretim görevlisi, çevirmen, öykü yazarı, kültür ve düşün dergisi Gerçemek'in sahibi ve genel yayın yönetmeni Mustafa B. Yalçıner, Mersin Aydıncık'ta yaşamakta olup yöre kültürü ve bitkileriyle ilgilenmektedir. Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi olan Yalçıner'in öykü kitapları: 1-Toroslar'da Yaşa..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
3.Kelenderis Öykü Yarışması düzenlendi

3.KELENDERİS ÖYKÜ YARIŞMASI İÇİN AYRINTILI BİLGİYİ www.kelenderisoyku.blogspot.com ADRESİNDE BULABİLİRSİNİZ.

05 Mart 2012 23:41
Bakla güzeli

Merhaba, Sözünü ettiğiniz "bakla güzeli", bana genista spinosa ya da calicotome spinosa denilen ve Aydıncık'ta "gavur azganı ya da domuz dikeni" olarak bilinen çalımsı bitkiyi anımsattı. Güzel bir yazı olmuş, elinize, yüreğinize sağlık. Dostluklarımla. Mustafa B. Yalçıner

24 Şubat 2008 19:12
Kaledran = Yakacık + Anıtlı

Merhaba Aynı bitki mi bilmiyorum ama yörede sözü edilen " domuz baklası" olabilir. Domuz baklasının "lupinus" familyasından olma olasılığı fazla olduğu için bu konuda bir araştırmanın da yapılması gerekmektedir. Öyleyse batılılar bu bitkiden yararlanıyor. Ayrıca beyaz ve pembe renkli "kaya gülü " aynı bitkiden söz ediyorsan yöredeki adı " karağan" ( latince adı: cistus) olabilir. Yazı için teşekkürler, elinize yüreğinize sağlık.

12 Haziran 2007 14:11
 
Toplam blog
: 95
: 1738
Kayıt tarihi
: 12.06.07