Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '17

 
Kategori
Sektörler
 

Taşeron Konusunda Yapılan İhalelere Girme Şartları Nelerdir?

Taşeron Konusunda Yapılan İhalelere Girme Şartları Nelerdir?
 

taşeron


Ülkemizde uzun bir dönemdir, devlet kurumlarının hizmet alanlarında personel ihtiyacı, ihaleli sistem ile taşeron firmalar aracılığıyla sağlanmaktadır. Bu hem taşeron firmaların gelişip büyümesine, hemde ülkemizdeki iş istihdamının yükselmesine katkı sağlamıştır.

 

 İhaleli Sistemin Avantajları

Kurumların ihaleli sistemde hizmet alımı gerçekleştirmeleri hem firmalara hemde personellere faydalı olmuştur. Kurumlar bu sayede, istedikleri işin gerekliliklerini şartnamelerde belirtebiliyor, takibini ise taşeron firmaların yükümlülüğüne bırakıyor. Taşeron firmalar ihaleyi aldıklarında, şartnamedeki yükümlülükleri yerine getirmekle birlikte, istenen personeli niteliğine göre bulup işe alıyor, maaş ve diğer tüm sosyal haklarını ilgili kurumun kontrolü altında yerine getiriyor.

 

 Taşeron konusunda yapılan ihalelere girme şartları nelerdir?

            Taşeron firma olarak ihaleye girebilmek için belirli şartların sağlanması gerekir. Öncelikle bir şahıs, limited veya anonim şirketi kurulması gerekmektedir. Faaliyet konusu ise, yapılacak işler ile alakalı olarak belirlenmelidir. Hizmet alımında hangi dallarda hizmet verilecek ise, bu hususlar şirket unvanında yer almalıdır. Şirket kurulduktan sonra, ticaret odasına kaydı mutlaka yapılmalı ve faaliyet belgesi alınmalıdır. Akabinde ihale şartnamesinde belirtilen bazı tabu evraklara dikkat edilmelidir. Bunlar; Faaliyet belgesi, şirket sahiplerinin imza sirküleri, Ticaret gazetesi, mali müşavirden alınıp onaylanmış bilanço bilgileri tablosu ve girilecek ihale ile ilgili önceden sağlanmış olan bu işi yapabileceğini kanıtlayacak iş bitirme belgesidir. Bu evraklar tamamlandıktan sonra, ihaleye girebilmek adına şartnamede belirtilen, şirketin belirlenen işi maddi olarak sağlayabileceği kaynağı göstermek adına çalışılan bankadan alınacak iş ile ilgili Geçici Teminat mektubu alabilmesi gerekiyor.

            Bu teminat mektubunun tutarı yine şartnamede belirtilmektedir. Taşeron firma belirtilen rakamlarda teminat mektubunu banka tarafından sağladıktan sonra, geriye sadece ihalenin şartnamesinin resmi olarak satın alınması gerekiyor. Bunu ister kurumdan, isterse Elektronik kamu alımları platformu üzerinden satın alabilir. Şartname satın alındıktan sonrada evraklar dosya halinde toplanıp, ilgili iş ile ilgili gerekli olan birim fiyat teklif mektubu ve cetveli şeklinde dosyada fiyat eklenip, ilgili kurumda ihaleye girilebilir.

 

 
Toplam blog
: 5
: 263
Kayıt tarihi
: 10.10.17
 
 

Merhaba, Ben Öner Onaylı, 1985 Ankara doğumluyum. Küçük yaştan bu yana bir çok sektörde çalıştım...