Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Taşımada adaletsizlik/50 kilo ağırlığında biri ile 100 kilo ağırlığında biri aynı paraya taşınamaz

Taşımada adaletsizlik/50 kilo ağırlığında biri ile 100 kilo ağırlığında biri aynı paraya taşınamaz
 

“İnsan eşya değil, ağırlığına göre muamele yapamayız” Sonuçta bir ağırlık oluşturmuyor mu, taşıma söz konusu olduğunda benim için insan da  eşya ya da mal.

“Ya Korkut sen ne biçim adamsın, kı… ından mı uyduruyorsun bunları! Böyle saçma sapan şey olur mu? Allah’tan insanlar bu aptalca yazıları okumuyorlar!”

Bilmedikleri için… Henüz o bilince ulaşmamışlar… Yakın bir zamanda gündeme gelecek.

Kerim Korkut düzeninde gerek yük gerekse insan mesafe, ağırlık hatta taşınan şeyin değeri üzerinden standart bir sisteme kavuşturuluyor. Adam benim iki katım ağırlığımda niye aynı parayı vereyim. Hem nolmuş insan ise, taşınan her şey yüktür . Tekerleğe 50 kilo daha fazla basmayacak mı? Ayrıca cumhurbaşkanı ile çobanı aynı fiyata taşımam. Altın ile patatesi de.

Büyük boy pantolon alıyorsun parası daha fazla. Büyük boy buzdolabı filam, her şeyde böyle. Kilolu olmanın da bir bedeli olabilir. 

Taşınırken ayaklarınızla gitmiyorsunuz, bu yükü taşıyan bir sistem var. Sizi taşıyan araçlar babanızın parasıyla alınmadı.

“Taşıyan razıysa sana ne!”

Sorun taşıyan değil ki, hak ve adalet; o zaten parasını çıkarıyor. Şu anki ücret belki 100 kilonun ücreti, 50 kiloyu pahalı taşıyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..