Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '15

 
Kategori
Felsefe
 

Taşın altına elini sokmak

Taşın altına elini sokmak
 

Selçuk Erdem e selamlarımla,


Motivasyon nasıl bir şey.  Neler motive eder insanı ,para mı aşk mı sevgi mi. yoksa bir söz mü?  Sana birisi “elini taşın altına” sok diyorsa, orda düşün.  Sorular sor kendi kendine: "ne için? Niçin ? Neden? Kim için ?" Ellerin taşına altına girerken arkanda mutlaka biri vardır. Hikaye başlar:

İyi niyetli de değildir. Senin ellerin taşın altındayken , hele de ağır bir taşın altına sokmuşsan , hiç hareket edemezsin.  Elinde kalibrasyonunu yeni yaptığı aletiyle bekliyendir seni motive eden . Bu biridir; bir bankadır, emlakçıdır, patronundur, ortağındır, söyleyendir, motive edendir, satıcıdır, alıcıdır ama mutlaka biri bekliyordur.  Ya da sen zaten çoktan sokmuşsundur taşın altına elini ezilmiştir çekememişsindir. 

Elini altına soktuğun taşı incele. Altından elini çekebileceğin ve ayağına düştüğünde hala yürüyebileceğin taş bul. Bıraktığında yanındakinin ayağına da düşmeyecek yani onunda bir süre taşıyabileceği kadar olsun. Ya da o sana bıraktığında yardım diye bağırdığında seni duyacak kardeşlerin olsun. Kardeşlerin koşana kadar düşürmeyeceğin bir taş olsun.

Kardeşlerine de bunları anlat. Onlara taşı almadan yardım etmiş olursun. Taş ellerindeyken yardıma koş. Onlar ellerindeki taş ayaklarına düştüğünde  yanlarına koştuğunda hiç birşey yapamamak ve kendi yoluna yürümek çok ağır gelecek sana. Keşke bunları önceden söyleseydim dersin. Ağır bir taşın altına girip kurtulanlar senin anlattıklarını hafife alırlar.

Artık ağır bir taşı yerinden oynatınca, taşı taşımamayı ve taşı taşıyanların arkasında aletlerini kalibre etmeyi öğrenirler. Bunlardan olma çünkü,  onların yaşadıkları orgazm , o taşları ayaklarına düşürenlerin  akan kanlarının, gözyaşlarının , kırılan kemiklerinden  ödünç alınmış borçlardır. Para borcun olmasın istemezsin de peki  gözyaşı borcun olsun ister misin? Acı borcun olsun ister misin?  İnsan hergün birçok şey satın alır ve mutlaka satın aldıkları yanıbaşında durur ve birgün mutlaka açılır. 

Bir de bu açıdan düşün "taşın altına elini sokarken", ikna olduysan "yine de hazırlan ve elini sok taşın altına..."

 
Toplam blog
: 10
: 127
Kayıt tarihi
: 17.04.14
 
 

Doktor, uzman, felsefe ..