Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Taşrada İktidar Değişmez

Taşrada İktidar Değişmez
 

Ülkede bir demokrasicilik oyunudur gidiyor.

Yok kardeşim yok öyle bir şey yok!

Şöyle bir akademik kuruluşlar bir araştırma yapsın, bakalım; parti yerel yönetimleri ve belediye başkanlıkları kaç aile değiştirmiş.

Genel olarak ilçelerde, beldelerde hatta birçok il merkezinde realite, tıpkı bir kısım müteahhitlerde olduğu gibi eski ekabirler ve egemenler hemen yeni iktidarın tarafına kayarak yerel iktidarın başında ve içinde olmaya devam etmektedirler.

Bu nedenledir ki yeni parti ve iktidar olarak öne çıkanlar bile taşrada yerel yönetimlerde, parti özelliklerini tam yansıtamazlar. Bu durumun sorumluları da yine bu parti yönetimleridir. Veya kamu oyunu yanılttıklarınız zannnetmesinler ki mesela AKP yeni kadroları yönetime getirdi.!!

Bu konuyu anket yapan profesyoneller değil akademik kuruluşların araştırması daha sağlıklı sonuç verecektir.

Bu siyasi yelpazade gezerek mahalli hatta merkezi iktidarın içinde yer almaları halkımız tarafından iyi bilinmektedir. Ancak taşrada yöresel feodalite veya başka egemen ekabirlerin iktidarları, her ne kadar ülke genelinde parti iktidarları değişse de bunların iktidarları hep sürmektedir.

Bu akışkanlık genel olarak sağ politikada ki partiler için hemen hemen aynı resimler yerlerini alırken sol tarafta bunnun benzeri bir tablo sergilemektedir. Seçim ve yeni partilerin iktidarı ancak ülke genelinde sahne almakta, yerel yönetimler büyük çoğunlukla aynı hamam aynı tas devam etmektedir.

Bu durumun da temel nedeni partilerin merkezi kuruluşun oy kaygısından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle de hangi parti iktidara gelirse gelsin ilkesizlik ve keyfilik devam etmektedir.

Siyasi partilerde ki anti demokratik yapılanma ve seçim yasalarında ki yine demokratik olmayan durum nedeniyle parti içi muhalefet de yapılamadığından kim güçlü ise o haklı durumda, yönetime egemen olarak nüfüzunu sürdürmektedirler.

Merkezi iktidarın ve genel siyaset tablosunun demokratikleştiğinden dem vuran yazar çizer sözde liberaller Anadolunun bu siyaset kaderini hiç görüyorlar mı acaba?

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..