Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '08

 
Kategori
Bilim
 

TASSA

TASSA
 

TASSA (Turkish American Scientists and Scholars Association), Türk Amerikan Bilim adamları ve Araştırmacıları Birliği, bu seneki toplantısını 11-13 nisan tarihleri arasında Boston’da Harvard Tıp fakültesinin Konferans salonunda gerçekleştirdi. Son derece profesyonelce hazırlanan bu toplantı oldukça başarılı geçti. 400ün üzerinde araştırmacı, bilim adamı, öğrencinin katıldığı TASSA toplantısına Türkiye’den de büyük bir katılım vardı. Bir çok büyük üniversite rektörlerimizin de ilgi gösterdiği bu toplantı, gelecek için çok büyük bir umut verdi diye düşünüyorum.

ABD’de ve Türkiye’de son derece başarılı işler yapan ve çok önemli pozisyonlar tutan bilim insanlarımızın, Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasında köprü kurmak için başlattığı oluşumun bu seneki konusu “Sosyal değişimde ve ekonomik büyümede icatların/buluşların etkisi” başlığını taşıyordu. Üç gün boyunca katıldığım toplantılarda gözlemlediğim en etkileyici nokta herkesin inanılmaz bir istekle yeni birliktelikler ve projeler için heyecan duyması, bunlar için de gerekli bağlantıları başlatmaya hazır olmalarıydı.

Özellikle Türkiye’den gelen konukların şu andaki proje araştırma paralarının ve imkanlarının iyi yönde olmasını özellikle vurgulamaları ülkemizin bilim yolundaki adımlarını hızlandıracağına inandırdı beni.

Beyin göçünün tek ilacı ille de yurt dışındaki bilim adamlarımızın ülkeye geri dönmesi değil, aksine orada kalarak ülkemize bulundukları yerden yararlı olmaları ile de gerçekleşecektir. Bunun en güzel örneklerinden biri de TASSA oluşumu çünkü ABD ve Türkiye arasında bir köprü oluşturulmasına imkan vererek, ortak çalışmaların artmasına neden oluyor. Sonuçta elbette ki yurt dışında çalışan bilim adamlarımızı çalışmalarıyla ya da bizzat geri dönmesine vesile olarak her anlamda ülkemize büyük bir katkı sağlıyor.

Bence son derece umut verici bir olay...

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..