Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Tata Martino harakirisi

Tata Martino TD değil. İzini var, sözleşmesi var ve dünyanın en iyi takımını yönetiyor ama bunlar onun TD olmasına yetmiyor. Hafta içinde CL de Atletico'ya elendi. Atletico iyi bir takım ama asla Barcelona ayarında değil. Şöyle ki Atletico'dan bir tane adam bile Barcelona oynayamaz hatta 18 bile zorlayamaz. Barcelona'da dünya yıldızları dolu.

Messi, İniesta ve Xavi süper yıldızlar. Neymar JR, Dani Alves, Sanchez, Pique, Pedro ve Busquets yıldız olarak herhangi bir takımı değiştirecek oyuncular. Ya da dünyadaki her takım bu oyuncuları kadrosuna katmak ister. Barcelona'da yıldız olmayan isimlerde var. Bu isimlerin en başına tek başına Barça'nın şampiyonluklarına mani olan kaleci Victor Valdez ve onun yedeği Pinto yu yazmak gerekir. Olmaz ya şöyle bir seçim hakkı olsa. Valdez ile Pinto yu ayni anda kalede oynatmak ( ikiside bir Casillas etmez bence) ya da Casillas'ı oynatmak. Ben Casillas der ve düşünmem. Alex Song, Barça 20 milyon euro bedelle transfer etmiş olsada bir dünya maaş da ödese bu oyuncu yıldız değildir. Adriano, Montoya ya da Sergi Roberto da yıldız değildir. Bunlar Barcelona'da nasıl süre alır tartışılabilir. 

Granada deplasmanına Barça onbirinde takımın yıldız olmayanları Alex Song, Montoya ve Adriano ile birlikte Fabregas'ın yeraldığı onbirle çıktı. Fabregas Barça zararlısı. Yine önemli bir pozisyonu gol yapamadı. Montoya ve Adriano birlikte bir gol yedirdi. Alex ise ne yaptığı meçhul halde sahada geziyor. 

Tata Martino Barça'yı yönetemiyor. Takımına katkı yapamayan oyunculara çok şans veriyor. Ve Barça sahada kazanmak için gerekli mücadeleyi veremiyor. Birde Atletico'da Simeone var. O Tata nın yapamadığı herşeyi yapıyor. İkiside TD ama biri diğerinden çok farklı. Bu yıl İspanya'da şampiyonu TD ler belirleyecek.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..