Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '11

 
Kategori
Organik Ürünler
 

Tata'nın organik mutfağı - evde salça yapımı

Tata'nın organik mutfağı - evde salça yapımı
 

Tata'nın Organik Mutfağı


Tata Usta, bizlere evde salça nasıl yapılır uygulamalı olarak anlatacak. Tamamen organik malzeme kullanılarak ev ortamında yapılan bu salça damaklarda enfes bir tat bırakıyor.

Malzemeler
 

10kg Domates
 

1/2kg Tuz
 

Büyük Tencere
 

Domatesi süzmek üzere elek / metal süzgeç
 

Domatesi süzmek üzere bez torba

Domatesler yıkanarak kabuklu olarak 4-5 parçaya kesilir. Kesilen domatesleri bekletmek üzere büyükçe bir kaba ihtiyacınız olacaktır; Bu işlem için eski su kaplarınızdan faydalanabilirsiz. Yıkayıp kesitiğiniz domatesleri bu kaplara doldurunuz, kapların ağzını iyice bağlayınız. Tuzu ilave ederek 4-5 gün serin bir yerde dinlenmeye bırakınız. 4-5 gün sonunda domatesleriniz ilk resimdeki görüntüyü alacaktır. Artık domatesleriniz kevgir / elek / süzgeç'ten geçirilmeye hazırdır. 4-5 gün sonunda kabın ağzını keserek süzme işlemi için hazırlıklara başlayabilirsiniz.


Yazının Devamı ve Fotoğraflı anlatım için linki tıklayınız;

http://www.annesesi.com/Tatanin%20Organik%20mutfagi%20-%20Salca.htm


www.annesesi.com

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..