- Kategori
- Organik Ürünler
Tata'nın organik mutfağı - evde salça yapımı
Tata'nın Organik Mutfağı
Tata Usta, bizlere evde salça nasıl yapılır uygulamalı olarak anlatacak. Tamamen organik malzeme kullanılarak ev ortamında yapılan bu salça damaklarda enfes bir tat bırakıyor.
Malzemeler
10kg Domates
1/2kg Tuz
Büyük Tencere
Domatesi süzmek üzere elek / metal süzgeç
Domatesi süzmek üzere bez torba
Domatesler yıkanarak kabuklu olarak 4-5 parçaya kesilir. Kesilen domatesleri bekletmek üzere büyükçe bir kaba ihtiyacınız olacaktır; Bu işlem için eski su kaplarınızdan faydalanabilirsiz. Yıkayıp kesitiğiniz domatesleri bu kaplara doldurunuz, kapların ağzını iyice bağlayınız. Tuzu ilave ederek 4-5 gün serin bir yerde dinlenmeye bırakınız. 4-5 gün sonunda domatesleriniz ilk resimdeki görüntüyü alacaktır. Artık domatesleriniz kevgir / elek / süzgeç'ten geçirilmeye hazırdır. 4-5 gün sonunda kabın ağzını keserek süzme işlemi için hazırlıklara başlayabilirsiniz.
Yazının Devamı ve Fotoğraflı anlatım için linki tıklayınız;
http://www.annesesi.com/Tatanin%20Organik%20mutfagi%20-%20Salca.htm
www.annesesi.com