Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '15

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Tatar Böreği

Tatar Böreği
 

Tatar Böreği


Tatar Böreği, adından da anlaşılacağı gibi, Tatar'lara ait bir yemektir. Göçmen Tatar'ların Türkiye'ye gelişi ile bizim mutfağımıza da girmiştir. Eskişehir'e ait bir ziyafet yemeğidir. Tavuk haşlanıp didilir, suyuna pirinç pilavı pişirilir. Hamur yoğurulup, yufkalar tek tek elde açılır. Bir gün öncesinden kalan tavuk eti ve pirinç pilavını değerlendirmek için de yapılabilir. Bugünki tarifim elde olanları değerlendirmek üzere olacaktır. İnsanımızın damak tadına uygun bir yemektir. Yanına salata ve ayran yakışır. Öncesinde bir çorba ile mükemmel bir sofra donatılmış olur.

MALZEMELER:

2 adet yufka

haşlanmış didilmiş tavuk eti

1 kâse sade pilav

karabiber

SOSU İÇİN:

1 çay bardağı süt

2/3 çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

YAPILIŞI:

Uygun büyüklükte bir teflon ya da seramik tava az yağ ile hafifçe yağlanır. Bir yufka kenarları taşacak şekilde tavaya serilir. Süt, yumurta ve zeytinyağı karışımı yufkanın tavada kalan kısmına kaşıkla bir miktar gezdirilir. Üzerine diğer yufka yine kenarları dışarıda kalacak şekilde döşenir. Bu kata iç harcı olarak kullanılacak pilav döşenir. Üzerine karabiber serpiştirilir ve didilmiş tavuk eti yayılır. Yufkanın kenarlarda olan kısmı teker teker pilavın üzerine kapatılırken, her kata sütlü karışım kaşıkla gezdirilir. En üste de yine sütlü karışım sürülerek ocakta altı kızarana kadar pişirilir. Üzerine bir tabak kapatılarak çevrilip üstü de kızartılır. Dilimlenerek servis yapılır. Aynı tarifi fırında pişirerek yapmak da mümkündür.

 

 
Toplam blog
: 23
: 1044
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..