Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tatil bitsin... Hayır bitmesin!

Öğretmenlik mesleği üzerine pekçok şey söylenebilir, hatta söylenmelidir. Öğretmen olmaya çalışan, okulunu bitirdiği halde atanamayan, atanıp mesleğine başlamak uğruna evinden, bazen çocuğundan uzak kalmak zorunda kalan binlerce genç insan.. Mesleğine başlamadan ezildiği için, amacına ulaştığında sudan çıkmış balığa dönen öğretmenler. Bunların her biri ayrı ayrı işlenmesi gereken konular elbette.

Bir de benim de içinde olduğum şanslı azınlık var ki atanmış, mesleğine (ne şartlarda da olsa) devam eden, yerleşik bir düzeni olan öğretmenler. Evet, kabul ediyoruz tatilimiz çok, dinlenmek, yenilenmek için bolca vaktimiz var. Çocuklara bağlı, onlarla var olan bir mesleğimiz var ve tabi ki onlara uymak durumundayız. Buraya kadar her şey iyi hoş! Ama tatil bazen bir lanet gibi üstünüze çökebilir!

Geçen hafta, eşim ve hepsi eşim gibi özel sektörde çalışan arkadaşları ile bir kahvaltıda bir araya geldik. Sohbetin bir yerinde, tatilimin bitmesine yirmi beş gün kaldı dediğimde gülmeye başladılar, sonrası mı? Hep bir ağızdan verdikleri, kendi 'Bir haftacık ' tatillerinin nasıl da az geldiği üzerine uzun bir nutuk dinlemek zorunda kaldım.

Ama kendi adıma ve (yakın öğretmen arkadaşlarım adına) söyleyebilirim ki tatile çıkmış olmanın verdiği ilk coşkudan sonrası gerçekten sıkıcı olabiliyor. Hele benim gibi eşi ya da yakın çevresi yazın da çalışan bir kimseyseniz tüm tatil kendinize yeni hobiler üretmek, yirmi dört saatle ne yapacağını bilememek ve hafta sonunu beklemekle geçebilir. Şu sıralar konuştuğum öğretmen arkadaşlarım tatillerini çoktan bitirmiş durumdalar. Ben de aynı şekilde! mesleği seven biriyim, yılın büyük kısımını çalışarak geçirdiğinizde iki ay uzun bir dinlenme dönemi oluyor. Bu yüzden yaz tatillerinde ev hanımlarına bir kez daha şaşırıyorum.

Bu durumun önemli bir nedeni sanırım öğretmenliğin 'vakti çok, parası az' bir meslek olması. Tek bir maaş ile ev kirası veren, fatura ödeyen, mutfak masrafı yapan bir öğretmene (aile geçindirenleri araya katmıyorum bile) bir haftalık bir tatil maddi anlamda yetip artıyor bile, geri kalan zamanın nasıl geçirilebileceğini varın siz düşünün.

 
Toplam blog
: 26
: 593
Kayıt tarihi
: 12.08.10
 
 

Dünyada en çok sevgilimi, kardeşimi, kitapları, filmleri ve gezmeyi severim... Hiç birine henüz d..