Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatil deyince aklınıza neler geliyor?

Tatil kelimesini duyunca ilk aklımıza deniz, kum ve güneş yani yaz ayları gelmez mi? Nedense tatilin her zaman yazın yapılması gerektiğine inanırız. Kış aylarında tatil hiçbirimize cazip gelmez. Yoğun iş temposundan kurtulmak dinlenmek için yazı bekleriz. Koskocaman bir yılın stresini 20 günde atmaya çalışırız.

Gazete okuduğum tatil ile ilgili bir haber beni oldukça düşündürdü. Haberin başlığı şöyleydi: Türkler tatil yapmayı bilmiyor. Devamını okuduğumda şaşırmadım. Çünkü yazılanlar gerçekten doğruydu. Türklerin izinlerini genellikle akrabalarını ve ailelerini ziyaret ile geçirdikleri anlatılıyordu. Bir düşünün gerçekten öyle değil mi? Şartlar gereği ailenizden, memleketinizden uzak yaşıyorsunuz. İzin zamanıda ilk aklımıza gelen ailelerin yanında gitmek değil mi? Bu bizim aileye verdiğimiz önemin göstergesidir. Çünkü öyle gördük öyle büyüdük. Tatiller birarada olmak için yaratılan zamanlar olarak hayatımızda yerini almadılar mı?

Tatilin bir de maddiyat ve zaman yönü var. Türkiye şartlarında gelir düzeyine uygun tatil yapmak oldukça güç. Bir de izin sürelerinin senede 20 gün olması var. Topu topu 20 gün... Bu süre içinde ailenizi mi, eşinizin ailesini mi, akrabaları mı göreceksiniz, yoksa tatile mi gideceksiniz? Tabi hepsini yapmaya kalkarsanız zamanız yollarda geçecek. Tatil sizin için dinlenmekten çok yorgunluk olmayacak mı?

Sizin tatiliniz hangisi? Aile ziyareti mi, kendi istediğiniz bir yerde yaptığınız tatil mi ya da hepsini yapmaya çalışırken yollarda geçen bir zaman mı?

Tatil zamanını da çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kendimiz için bu şart. Bir sene tatilin gelmesini bekliyoruz. Tatil zamanı gelince de başlıyor sıkıntılar. Nasıl olacak, nereye gidilecek diye. En iyisi bence aileniz ile birlikte bir tatil planı yapmak. Zamandan kazanmış olursunuz. hep birikte bir yerlere giderek hem onlarla zaman geçirmiş olursunuz hemde tatil yaparsınız. Aileniz ile aynı şehirde oturuyorsanız zaten problem olmaz. Onları istediğiniz zaman görürsünüz. Ayrı gideceğiniz bir tatil de size sorun olmaz.

Tatili sadece yaz ayları ile sınırlamamak gerekir. Kış aylarında da tatil yapabiliriz. Kış sporları, kayak merkezleri en ideal yerlerdir. Kışın da ayrı bir güzelliği olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca hafta sonları da tatil yapabiliriz. Yakın yerleri görmeye gidebiliriz. Ülkemizin görülecek o kadar çok yeri var ki? Ama bizler iş hayatı içinde öyle bir kayboluyoruz ki... Hafta sonları sadece evde geçirilen boş zamanlar olarak kalıyor. Tatili belli sınırlar içinde bırakmayalım. Kendimizi yenileyecek her zamanı tatil olarak görelim. Bunu kendimiz için yapalım.

Tatilde sıkıntıları, stresi bir yana bırakıp kendimiz için yaşamıyor muyuz? O zaman gelin hayatımızı bir tatildeymiş gibi yaşayalım. Bulduğumuz her fırsatı değerlendirelim. Gündelik yaşam içinde bir veya iki gün kendinize ayırıın. Tatil gibi yaşayın. Sonuçları inanın sizi de şaşırtacak.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..