Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Eğitim
 

Tatil dinlenme midir?

Okullar yarıyıl tatiline girdiler. Öğrenciler dinlenmeyi hak ettiklerine inanırlar. Öğrenciler dinlenme tercihlerini kullanırlarken derslerinden kopmadan hayata devam etmeliler.

Tatilin bulunmaz fırsat olduğunu idrak ederek okuyamadıkları kitapları okumalılar. Uyku düzenlerine dikkat etmeliler.

Nasıl olsa okula gitmemiz gerekmiyor diyerek vakitlerini yatarak israf etmemeliler. Sınav konularından yetersiz oldukları alanları tespit ederek idealleri için efor sarf etmeliler.

Noksanlıklarını tamamlamalılar. Kendileri için bulunmaz nimet olarak kabul ederek okul günlerinden daha çok ders çalışmalılar.

Derslerin verimliğini kendileri açısından üst seviyeye getirmeliler. Sınava girmesi gerekenler daha çok test çözerek sınavlarına hazırlanmalılar.

Başarılı olmak düşüncesinde olanlar için ara tatil ve yaz tatilleri değeri ölçülmez ikramlardır. Ders ve hazırlık yapmaktan başka meşguliyetimiz yoktur. Hedefimize sağlam yürüyebilmenin vazgeçilmezi olan çalışmayı sevmeliyiz.

Başarılı olmalıyım diyorsa öğrenciler okullarının hiç tatil olmadığını kendisi anlar. Dışarıdan müdahaleye gerek yoktur.

Başarılı olmanın vermiş olduğu azmin iticiliğiyle her an çalışmayı düşünür. İnsanın inanmasıyla da ilgili olan başarının temeli gayretli olmaktır.

İnanmış biri için hayatında kesinti olmaz. Aynı hızda hayatı devam eder. İşte yarın yaparım, yarın okurum fikri olmaz.

Vazifesini başkalarının direktifleriyle yapmaz. Kendi istediği için görevini ifa eder. Mazeretlere sığınmaz. Tatillerde başkaları farklı yerlere gezmeye gitse onu ilgilendirmez. Başarıya inanan kişinin rakibi kendisidir. Dün kaç sayfa kitap okuduğunun hesabını tutar. Kaç soru çözdüğünü hesaplar.

Başkalarının hayatında ki başarılar veya başarısızlık ilgilendirmez. Ders çalışmada daraldığında dinlenmesini de bilir.

Eğlenmesini bilir. Arkadaşlarıyla olacağı zamana kimseye müdahale hakkı vermez. Kendi kararını kendi verir. Kendi iradesinin dışında olanlara kulak asmaz.

Öğrenciler çok okurlarsa kişilikleri de yerleşmiş olur. Sağlam kişilik dediğimiz toplumca kabul görülen özelliklerle kendini donattığından dolayı.

Öğrencilerimizin kendilerini sevdiklerinden okumaları gerekiyor. Okula verilmiş olan ara tatilin susayan insana sunulan su gibi görmelidirler.

Daha çok cep telefonu kurdu olmak için değil, mesajlaşmak için asla, bilgisayarda oyun oynamak olarak görülmemeli tatiller.

Yeterince ilgi alanıyla haşır neşir olmalı. Fakat lüzumsuz bilgilerle de aşırı beyinlerini işgal ediyorlar. Futbol sevilen spor dallarından birisidir. Transfer dönemlerinde ki futbolcuların en mahrem konularını biliyorlar.

Tarihten soru yöneltirseniz aynı öğrenciye ben o zaman yaşamdım diyebiliyor. Dinden bahsedilse Allah affeder derler.

Öğrencilere anne babada iyi rehberlik yapmalılar. Biz yapamayız. Okumaktan anlamayız diyenlerde çevrelerinde ki itibar ettikleri eğitimcilere emanet etmeliler.

Günümüzde öğrencilerin okumalarını ve öğrenimlerine engel olacak birçok olumsuzluklar var. Olumsuzluklarla başa çıkabilmek için güvendiğimiz rehberlik yapacak pedagojik formasyon( eğitim ve öğretimi yaş grubuna göre bilen) alan kişilerle diyaloga girmeliyiz

 

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..