Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatil için nasıl bir bavul hazırlarsınız?

Tatil için nasıl bir bavul hazırlarsınız?
 

Tatile çıkmadan bir iki haftadan önce bavulumuzu hazırlamaya başlarız. Neler almamız gerektiği konusunda çoğu zaman kararsız kalırız. Siz nasıl bir bavul hazırlarsınız?

Erkekler ve kadınların bavul hazırlaması çok farklıdır. Erkekler çok az giyecekle bavullarını hazırlarlar. Onlar için tatilde rahat giyecekleri bir iki tane kot pantolon, bir kaç tişört ve şortlarını aldılar mı bavulları hazırdır.

Ya biz bayanlar... Neredeyse bütün gardolabı alsak yine de eksik kalmış gibi gelir. Deniz için ayrı, gündüz için ayrı, akşam için ayrı kıyafetler. Ayrıca bu kıyafetlere uygun ayakkabı ve terlikler. Ha birde ya tatilde resmi kıyafet gerekirse.. Onun içinde bir iki takım elbise olması gerekir. Kıyafetlere uygun çantalar, takılar da yer alması gerekir bavulda. Birde bizlerin vazgeçemediği makyaj ve cilt ürünleri de bavuldaki yerini alır. Ya hava aniden soğursa.. bunun içinde bir iki tane mevsimlik kazak olmalı. Eee.. ne oluyor sonunda, bavul ağzına kadar tıka basa doluyor.

Birde tatil dönüşü var. Gezdiğimiz yerlerden beğenip aldıklarımız da ekleniyor. Bavul almıyor. Genelde alış veriş yaparken birde bunlar için bavul alırız. Dönerken muhakkak eşyalarımız artmış oluyor.

Aslında tatile gidince de aldığımız eşyaların çoğunu kullanmadan geri getiriyoruz. Boşu boşuna hammallık etmiş oluyoruz. Her seferinde bir daha bu kadar eşya yanıma almayacağız desekte bir sene sonra yine aynısını yapıyoruz.

Sizler bavul hazırlarken nelere dikkat edersiniz? Yoksa standart bayan psikolojisi ile aynı şekilde tıka basa bir bavul mu hazırlarsınız? Ben bu sene kararlıyım tıka basa bir bavul hazırlamamaya. Tabi ki bavulun başına geçince neler olur bilmem. Ama sadece giyeceğim bir kaç kıyafet ve zorunlu ihtiyaçlarımı alacağım. Bavulu hazırlarken de aklımda şu olacak. Zaten gittiğim yerlerden de beğendiğim eşyalardan alacağım. Belki o zaman tıka basa doldurmam.

Bavul hazırlamak ayrı bir işkence halini alıyor. Hangisini alsam, hangisini bıraksam. Giyer miyim, giymez miyim? En iyisi kendinizi rahat hissettiğiniz pantolon ve tişörtlerden bir iki tanesini almak. Hem gece hem gündüz giyilebilecekleri tercih etmek işimi kolaylaştırır. Özel yerler içinse aldıklarınız yine uygun olamalı. Kıyafet seçimi bu konuda önem taşıyor. Ufak detaylarla kıyafetinizin kullanım alanını genişletebilirsiniz. O zaman bavulunuz tıka basa dolmaz.

Tatilimizi daha çıkmadan bavul krizine sokmamak dileğiyle...

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..