Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '17

 
Kategori
Kozmetik
 

Tatil Öncesi Selülitlere Son !

Tatil Öncesi Selülitlere Son !
 

Selülit, çatlak, sivilce ve aknelere son!


Herkese merhaba!
 
Bugün en güzel kıyafetimiz cildimiz hakkında sizlerle güzel bir yazı hazırlamak istedim. Her ne kadar yaz/kış cildimize aynı özeni göstermemiz gerekse de, mevsim geçişlerinde yada yaza doğru bu konuya daha bir önem vermeye başlıyoruz. Gerek tatil zamanıın yaklaşması, gerekse sıcak havalardan dolayı cilt yapımızdaki değişiklikler ve hassasiyet, bizi bakım yapmaya iten başlıca sebeplerden. 
 
Cildimizde genetik ve fiziksel etmenlerden dolayı dönemsel veya kalıcı olarak bir takım değişiklikler meydana gelebilir. Hamile kalmak, düzensiz beslenme, güneş, genetik faktörler, cilt kuruluğu, hormonal değişiklikler gibi listeyi uzatabileceğimiz sebeplerden dolayı cildimizde çatlaklar, sivilceler, selülitler ve lekeler meydana gelebilir.
 
cildimizdeki bu değişimler çoğu zaman can sıkıcı hale gelebilir. Ancak bu durumun önüne geçmek yine bizim elimizde.
 
Öncelikle söylemeliyim ki güneş koruma faktörü içeren kremleri sadece yazın ve ya tatile gittiğinizde değil yaz kış kullanmalısınız. Kışın güneşin etkileri ve zararları yaz ayına göre daha düşüktür. Bu yüzden kışın daha düşük, yazın daha yüksek koruma faktörü içeren güneş kremlerini özellikle yüz ve boyun bölgesine kullanmayı ihmal etmeyin.
 
Bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Su, cildin nem dengesini sağlayaraak elastikiyetini kaybetmesini engeller. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır, dolaşımı düzenler, toksinlerin atılmasını sağlar.
 
Probiyotik takviyeler, esmer tam tahıllı besinler çatlak ve selülitlerin önüne geçmenize yardımcı olur.
 
Vücudunuza içten müdahele çok önemlidir. Ancak bu sırada dıştan müdahaleyi de es geçmemek gerekir. Sivilceleri, çatlakları, selülitleri sıkmak veya gizlemeye çalışmak yerine tedavi etmek gerekmektedir. Bu noktada düzenli olarak cildimize uygulayacağımız peeling önem arz etmektedir.
 
Yukarıda bahsettiğim cilt problemleri için size farklı farklı formüller sunabilirim. Ancak bu yazımda tümüne iyi gelen ve içeriği tamamen doğal yağlardan ve meyvelerden oluşan bir karışımdan size bahsetmek istiyorum. 
 
Coco Blanc Coffee’nin içerisinde deniz tuzu, kahve çekirdeği tozu, portakal yağı, jojoba yağı, macadamia yağı (cadı fındığı yağı) , organik hindistan cevizi yağı, ham şeker, doğal zeytinyağı, kahve çekirdekleri, organik kurutulmuş hindistan cevizi gevrekleri ve tatlı badem yağı bulunmaktadır. 
 
İçeriğindeki ürünlerin faydaları saymakla bitmez. Ancak kısaca bahsetmek istiyorum.
Deniz tuzu, cildi mat görüntüden uzaklaştırarak, ipeksi ve pürüssüz bir cilt size sağlar. Ayrıca halk arasında tavuk derisi hastalığı olarak bilinen Keratosis Pilaris görünümünde yüksek ölçüde geçiren bir üründür. Cildi ölü derilerden arındırarak besler, nemlendirir ve canlandırır.
Kahve çekirdeği tozu,  mis kokusu ile harika bir doğal peelingtir. Cilt altındaki damarları daraltarak ciltteki şişkinliğin, çatlakların ve selülitlerin önüne geçer. Aynı zamanda cilde zarar vermeden cildi ölü derilerden arındırır.
Portakal yağı, ciltte kolajen üretimini teşvik eder, şişlikleri azaltır ve ciltteki ince çizgilerin giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kan akışını düzenleyerek cilde doğal bir ışıltı verir.
Jojoba yağı, ince çizgi ve kırışıklıkların önüne geçer. Güneş yanıkları, lekeler, sivilce izleri ve aknelerin yok edilmesine yardımcı olur. Cildi nemlendirir, onarır ve cilde esneklik kazandırır.
Macadamia yağı, palmitoleik asit ve oleik asit bakımından zengin bir bitkisel yağdır. Palmitoleik asit vücudumuz tarafındanda üretilir ancak yaş ilerlemesine bağlı olarak bu üretim yavaşlar. Bu yüzden macadamia yağını cilt için kullanmak inanılmaz faydalıdır. Morluk ve kırışıklık giderir. Aynı zamanda anti-aging özelliğe sahiptir. Akneler, yara izleri ve sivilce gibi oluşumların üzerinde büyük faydaları vardır. Cildin sebum üretimini uyararak özellikle kuru ciltlerde şahane bir nemlendirme sağlar.
Hindistan cevizi yağı, kırışıklık görünümüzü azaltan ve aynı zamanda cildi yüksek oranda nemlendiren bir yağdır. Aynı zamanda antioksidan ve onarıcı özellikleri bulunmaktadır.
Tatlı badem yağı, deri hücrelerini yenileyerek cildi canlandırır ve yaşlanma etkilerini tersine çevirir. Sedef, egzama, güneş yanığı ve lekeleri gibi durumlardan kurtulmak için başvuracağınız ilk doğal yağlardandır.
Zeytinyağı ise, içerisinde güçlü antioksidanlar içerir. Cildi sıkılaştırır, nem oranını arttırır ve cildin yaşlanmasını geciktirir.
 
Tüm bu doğal ürünlere baktığımız zaman, cildimizin ihtiyaç duyduğu herşeyde tek bir ürüne başvurmak bana hem maddi kayıp hemde zaman kaybı olmaması adına çok daha mantıklı gelmekte. 
 
Peki cildiniz için bu ürünü nasıl uygulayacaksınız ?
 
Duş esnasında gözeneklerimiz odada ki buhar sayesinde normalden en açık haline gelecektir. Bu yüzden bu ürünü maksimum fayda sağlamak adına duş esnasında kullanmak önemlidir.
Coco Blanc Coffee’den bir avuç kadar alıp sorunlu bölgenize masaj yaparak uygulayın. Kan dolaşımını ve ürün etkisini arttırmak adına masaj bu noktada çok önemlidir. Dilerseniz elinizde dilerseniz ise ipek vücut/yüz keseleri ile ürünü cildinize uygulayabilirsiniz. Masaj tamamlandıktan sonra ürünü ciltte 5-10 dakika beklettikten sonra sadece su ile durulayabilirsiniz.
 
Düzenli kullanımda bir türlü kurtulamadığınız sivilce, çatlak, leke, selülit hatta yukarıda bahsettiğim keratosis pilaristen tamamen kurtulacaksınız.
 
Bonus olarak duş esnasında banyonuz mis gibi kahve kokacaktır ??
 
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere ! 
 
 
Toplam blog
: 3
: 3054
Kayıt tarihi
: 01.09.16
 
 

Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü Mezunuyum. Aynı üniversiteden 1 sene Pedagojik Formasyon eği..