Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatil yapılacak yeri iyi seçmek gerekir

Tatil yapılacak yeri iyi seçmek gerekir
 

BORAN MARE BEACH TATİK KÖYÜ (GÖRSEL NETTEN)


Bugün arkadaşımla sohbet sırasında, gittiğimiz tatil köylerinden bahsederken en güzel tatil köyündeki anımı anımsadım. Veteriner olan eşim ve 90 kişilik sınıf ve devre arkadaşları, her yıl bir şehirde toplanıyorlar. 50 inci yıl kutlamasını daha önce olduğu gibi 5 yıldızlı deniz kenarındaki otelde kutladılar. Gördüğüm tatil köylerinin içinde inci gibi parlayan Tatil Köyü Club Boran Mare Beach. Antalya’nın Kemer ilçesi Göynük’te Ağaç ve çiçeklerle bezenmiş, deniz kenarında cennetten bir bölüm adeta.  Antalya’ya 35 km, hava alanına 45 km uzaklıkta. Antalya’ya sık aralıklarla dolmuş mevcut ve önünden geçiyor. Tatil planı yaparken araştırmalarımızı detaylı ve planlı yapmak gerek. Bir yıl Ege ‘de bir tatil köyüne gitmiştik, sivrisinek ve insanların gürültüsünden uyuyamadık, ertesi günü hemen orayı terk etmek zorunda kaldık.

Mare’ye geldiğimizde, güvenlik ten geçtikten sonra çok geniş bir bahçede, ağaçların altına arabalar park ediliyor. Sağ tarafta resepsiyona girmeden arabadan iner inmez güler yüzlü çalışanlar, çantalarınızı alıyorlar. Resepsiyonda işleriniz çabucak yapılıyor. Resepsiyon Müdürü Bahadır Beyin nezaket ve karşılamasına, çalışkanlığına hayran kaldık, sizleri fazla bekletmeden çabucak işlerinizi bitiriyor. Anahtarınızı alıp çalışanlar eşliğinde odalarınıza geçiyorsunuz.  Sade bir dekora sahip 2 yataklı odalar geniş balkona açılmakta. Odalarda klima, mini bar, televizyon telefon mevcut. Bilgisayarınızı götürdüğünüzde anında internete bağlanabiliyorsunuz. İki katlı binalar ağaç ve çiçeklerine arasına saklanmış.  Açık ve Kaydıraklı Yüzme Havuzları, Açık ve Kapalı Restoranlar, Canlı Müzik(15 günde bir Türk gecesi), Sauna, Türk Hamamı, Masaj,  gibi hizmetler sunulmaktadır. O güzel hamam sefasını hiç unutamıyorum. O gün yerli ve yabancı bayanlara özel hamamda eğlence düzenlendi, çeşit, çeşit meyve ve pastalar, meyve suları ikram edildi, müzik eşliğinde hanımlar coştukça coştular. Tabi bunların yanı sıra tesiste kuaför, internet kafe, taksi, dolmuş, doktor, mini alışveriş merkezi, market,  çocuk havuzu, mini kulüp, bebek bakım servisi, oyun salonu, çocuk animasyonu, masa tenisi, bilardo, tenis Kortu, raket, top,  deniz bisikleti, bulunmakta.

 Sabah, öyle ve akşam açık büfe. Çeşit, çeşit kahvaltılıklar, taze sıkılmış meyve suları, meyveler, süt ve kahveler, aklınıza gelen tüm kahvaltılıklar, yemekler, etler, balıklar, tavuklar ve sebze yemekleri, börek, çörek çeşitleri, pastalar. Şişmanlamak istemeyenlere yüzme müzik eşliğinde hareket, tenis oynama yapabilir.  Otel 185 odadan oluşuyor. Odalar her gün temizleniyor. Banyosunda her gün sıcak su mevcut. Denizde yapılan sörflere hayran kalınıyor. Her sabah o çarşaf gibi mavi sularda yüzüp serinlemek te ayrı bir zevk. Kahvaltı veya yemeklerden sonra Bahçedeki açık restoran ’da erkekli, kadınlı gruplar halindeki toplantılarda, şiirler, fıkralar eşliğinde yapılan toplantılara doyum olmuyor. Otelin yöneticisi olan çalışkan güler yüzlü devamlı koşturan Aziz Bey tam bir centilmen beyefendi. O ne azim, o ne yaratıcılık, herkesle ayrı ayrı meşgul oluyor, yılmıyor bıkmıyor, daha kaliteli güzel hizmet için çaba harcıyor ve muvaffak oluyor, bravo. Çocuklu aileler yorulmadan Oyun Bahçesinde, çocuk havuzunda,  çocuk animasyonları eşliğinde minikleri eğlendirebiliyorlar.  Hele çocuklara sunulan o çocuk menülerine diyecek yok. Antalya ve etrafını gezmek isteyenlere o gün menü hazırlanıp otobüslerle rehber eşliğinde gönderiliyor. Bir kez gittiğimizde teleferikle dağa çıktık, Antalya’nın güzelliğini izledik. Şelalelerde yemek yedik, tarihi eserler müzesini kezdik. İkinci kez gittiğimizde Kemer ve çevresindeki tarihi kalıntıları gezdik.

Netice olarak: Bir turistik tesisin tanıtımdaki başarısı, büyük reklam harcamaları ile olamaz, süreklilik arz eden halkla ilişkiler, plan ve stratejisi ile ölçülür. Otel yöneticileri: İletişim, halkla ilişkiler ve yönetim tarzına sahip, yenilikçi, sosyal, medeni cesareti yüksek, sempatik, tebessüm eden, insanı rahatlatan, yaratıcı, çok iyi dinleyici, bir topluluğu yönetebilen, ikna kabiliyeti yüksek, etkili konuşma ve yazma becerisi olan, sabırlı, dikkatli, olmalıdır. Güzel Antalya ve çevresini görmeyenlere, dinlenip güzel bir tatil yapmak isteyenlere Club Boran Mare Beach’te konaklamalarını tavsiye ederim.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..