Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '09

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Tatil yerleri... Sarıgerme

Tatil yerleri... Sarıgerme
 

SARIGERME.. Sarıgerme harika kumsalı, sığ denizi, uzun süren sezonu ve doğal güzellikleri ile Akdeniz ve Ege’nin ayırım noktası olan Ortaca’da oluşu da son yıllarda aranılan turizm yerlerinden biri haline getirdi. Sığ denizi, berrak ve temizliği ile iç rahatlığı ile girilebilecek nadir yerlerden biri.

Yılın dokuz ayı güneşli geçen Sarıgerme'de yılın yedi ayı mavi bayraklı denizine girilebiliyor. Tertemiz denizden çıkıp onlarca yıllık çam ağaçlarının altında içkinizi yudumlayabilirsiniz. Sarıgerme en güzel özelliği çok ince , altın sarısı kumsalında herhangi bir beton yapıyla karşılaşmamanızdır. Orman bir anda sizi kucaklar, temiz havası cigerlerinize dolarken siz yeniden doğmuş gibi hissedersiniz.

Sakin ve huzurlu bir tatil için Sarıgerme'nin beş yıldızlı otellerinde veya diğer konaklama tesislerinde kalabilirsiniz. Denize girerken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var. Sahildeki kumlar aşırı sıcak. Bu yüzden ayağınızda ayakkabımnız ve şemsiyeniz eksik olmasın...

Sarıgerme'deki ilk turizm yatırımı İberotel Sarıgerme Park olarak gözükmektedir. Geçen yıllar Sarıgerme'nin önemini artırmış , eşsiz kumsalı tüm büyük yerli veyabancı yatırımcıların dikkatini çekmiştir. Sarıgerme bir köy olmasına rağmen bünyesinde çok sayıda 4 ve 5 yıldızlı konaklama tesislerini bulundurmaktadır

Gezilecek Görülecek Yerler

BABA ADASI
Baba Adası Sarıgerme sahilinin ve Sarıgermenin sembolüdür. Doğal dalgakıran vazifesi gören adanın sahile uzaklığı 650 metre civarındadır. Adanın Sarıgerme'ye bakan yüzü mavi yolculuğa çıkan yatlar için korunaklı bir sığınaktır. Adanın güneye bakan yüzü ise dalış meraklıları için bulunmaz bir yerdir. Adaya yüzerek veya sahilde bulunan teknelerle gidebilirsiniz. Adada yaşayan tavşanlar bir dönem buranın Tavşan Adası olarak teleffuz edilmesine neden olmuştur.

PİSİLİS ANTİK KENTİ
Pisilis Antik Kenti sarıgerme sınırları içerisindeki tek antik yerleşim birimidir. Kent şuan İberotel Sarıgerme Park'ın sınırları dahiindeki kumsal ve park alanının altındadır. Üst tarafından bir çok ev kalıntısı, şehir surlarını görebilisiniz. Pisilis sözcüğünün Luwi veya Karia kökenli olduğu, ancak Hellenler tarafından değiştirildiği sanılmaktadır. Büyük olasılıkla bu isim “Çam Geçidi” veya “Boğaz Geçidi” anlamındadır..

GÖCEK VE 12 ADALAR TURU
Göcek , Sarıgerme'ye 25 dk. uzaklıkta birbirinden güzel koyları ve adalarıyla ünlü şirin bir tatil beldesidir. dünya Jet sosyetesinin uğrak yerlerinden biri olan Göcek, Türkiyenin de bir çok ünlü ailenin sahip olduğu adalarıyla adını duyurmuştur. Simavi ailesi , Zorlu ailesi bunların en tanınmışlarıdır. Göcek Turları her sabah saat 09:00 otelinizden alınarak başlar. 25 dakikalık bir yolculuktan sonra Göcek limanına varılır.

JEEP SAFARI TURLARI
Bir gün jeep safari turuna katılabilirsiniz. Jeeplere doluşup, peşpeşe konvoy oluşturup toprak yollarda doğa-safari turu yapılıyor acentalar tarafından. Toza-tere bulanıp, ıssız koylarda, buz gibi kaynak sularında yüzmek, salaş kır lokantalarında , alabalık yiyip buz gibi içkinizi yudumlamak, jeep safari turlarının en güzel tarafı. Parkurların bir bölümü Radar istasyonu ( Bölgenin en yüksek tepesi yaklaşık 600 mt) Dalyan Köyceğiz Gölü ve Yuvarlakçay taraflarnda geçmektedir.

Sarıgerme sahili bir çok su sporlarını yapmaya olanak sağlar. Son zamanların gözdesi Kite Surfing bile Sarıgerme'ye gelen misafirlerin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca yelkenli surf, ringo, banana ve parasailing de yapabilirsiniz.

Kalınacak Yerler :
Bölge tatil köyü, otel, pansiyon bakımından oldukça yüksek yatak kapasitesine sahip. Sarıgerme sahilinde kalıp kum, deniz, güneş ve rüzgardan yararlanarak tesisin yakınında bulunan Pisilis antik kentinde tarihi bir ölçüde yaşamak isteyenler için İber Otel Sarıgerme Park yer alıyor.

20'si suit 744 yataklı 372 otelin odaları müzik, satellite, TV, air condition, minibar, özel kasa ve balkonlu. Restoran ve üç barı olan tesisin toplantılar için 350 kişilik salonu, sauna, jimnastik, sağlık merkezi, çocuk bölümü, yüzme havuzları, tenis, masa tenisi, bilardo, valeybol, futbol sahası, otopark gibi üniteleri bulunuyor.

İBEROTEL SARIGERME PARK
http://www.iberotel.com/tr/hotels/details.php?id=7

CARIA HOLIDAY RESORT
http://tr.cariaholiday.com
Tel: (0-252) 286 82 17

HOTEL CARDINAL
http://sarigerme.hotel-cardinal.tobook.com/tr/Turkiye/Sarigerme/Oteller/Hotel-Cardinal

MAGIC LIFE IMPERIAL HOTEL
Tel: (0-252) 286 80 63 CARIA HOLIDAY RESORT
Ne Yenir :

Sarıgerme'de pek çok restaurant, pizzacıve kebapçı var. Dalyan'dan getirilen kefal balığının lezzetini tatmalısınız.

Bahçe barlar yorgunluğunuzu atmak için uygun yerler.Sarıgerme'nin en lüks konaklama tesisi olan MAGIC LIFE'da açık büfesinde istediğinizi bulmanız mümkün. Denize girdiğiniz an yoğun bir şekilde burnunuza kızartma ve balık kokusu gelecektir.

Alabalık havuzları ve kanyonla karşı karşıya kalacaksınız.
Bölgede her türlü deniz ürününü bulabilirisiniz
Havyar ve çiçek balı yörenin kendine has özel yiyecekleridir.

Nasıl Gidilir
ULAŞIM: Ortaca ilçesine kara, hava ve deniz yollarıyla kolayca ulaşmak mümkün. İlçenin Dalaman Havaalanı'na uzaklığı 12 kilometre. Fethiye'ye 58 km., Muğlaya 81 km., İzmir'e 307 km., Ankara'ya 737 km., Antalya'ya 260 km., İstanbul'a 870 km. uzaklıktaki Ortaca'dan düzenli minibüs seferleri veya taksi ile 10 dakikada Osmaniye Köyü'ne buradan Sarged projesi çerçevesinde ring seferi yapan turistik römorklu traktörler plaja Sarıgerme sahili, Pisilis antik kentine ulaşabilirsiniz. Dalyan ve Kaunos'a gitmek isteyenler Ortaca'dan 12 km. uzaklıktaki yöreye deniz veya kara yolculuğunu tercih edebilirler. Aşı-Sarıgerme, Aşı-İztuzu arasında kalan yollar için düzenlenen tekne turlarına katılma imkanı bulunuyor


http://www.turkiyeinternette.com/eksayfa/tatil_yerleri_sarigerme.html

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..