Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '09

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Tatil yerleri.. Abant

Tatil yerleri.. Abant
 

Abant deyince akla ilk gelen etrafı çam köknar, kayın ağaçları ile kaplı Abant gölüdür… Kıyıları nilüfer çiçekleri ile kaplı yer yer sazlıklarla çevrilidir.

Bolu ilimizin 34 km güney batısında yer alan, denizden yaklaşık 1300 metre yükseklikteki bu krater gölü, hiçbir akarsu ile beslenmemesi ve tamamen kaynak suları ile ile tanınır. Çevresi yaklaşık 6.5 kilometre en derin yeri ise yaklaşık 18 metredir. Bizler Abant'yn adını genellikle kış turizmi ile birlikte duymuşuzdur ama aslında Abant 4 mevsim farklı güzelliklere sahip, harika bir turizm yöremiz olup yurt dışında da bilinir.

Abant, bilhassa İstanbul ve Ankara gibi büyük ?ehirlerin insanı tüketen karmaşasından kurtulup, tertemiz oksijen solumak ve aynı zamanda sakin ve dinlendirici bir tatil geçirmek isteyenlerin en başlıca mekanıdır.

Abant, eğlence için değil, fiziksel ve ruhsal "dinlenme" için tercih edilen en başlıca uğrak yerlerindendir. Burada yapacağınız aktiviteler de bu doğrultuda olacaktır ; Abant'ta güzelim ağaçlarıno doğal kokuları içerisinde keyifli bir tur atabilir, alabalığı yenebilecek en iyi beldelerden birinde yiyebilir, gölde su bisikletiyle dola?abilir ya da isterseniz faytona binebilirsiniz.

Bu arada, Abant' da oldukça kaliteli ve rahat oteller bulabilirsiniz.. Kısacası Abant 4 mevsim ayrı bir güzel…

GEZILECEK GÖRÜLECEK YERLER

Bu tertemiz belde İstanbul ile Ankara arasındaki yolun ortalarında olduğu için her iki büyük şehirden de doğayı özleyen çok sayıda ziyaretçi alıyor.

İstanbul'dan Abant yaklaşık3 saat alıyor. En kestirme olarak ücretli Anadolu Otoyolunu kullanmakta yarar var Abant’a gitmek için.

Abant'ta en başlıca faaliyetlerden biri, göl çevresindeki 7 km'lik parkurda yapılan son derece keyifli fayton turu. Bir yanda göl manzarası diğer yanda orman, kuş sesleri içinde geziyorsunuz. Abant’a vardığınızda, aracınızı parkedip hemen faytonla gezmeye başlayabilirsiniz bile ...Hatta, yemekten sonra bir yürüyüşe çıkabilirsiniz veya göl kenarında nefis manzarayı sindire sindire seyredebilirsiniz.

Bu eşsiz doğayı daha iyi korumak için, göl çevresindeki yolun trafiğe kapatılması planlarının olduğu söyleniyor. Bu taktirde, yalnızca vagonlar veya faytonla ulaşılabilecek göle. Göl etrafında faytonla yaklaşık yarım saat süren çok keyifli bir tur yapabiliyorsunuz. Gölü en güzel ve tam olarak Mudurnu yolu başlangıcındaki tepeden görebiliyorsunuz.

Abant günübirlik gelenleri olduğu gibi, hafta sonu kalanları da ağırlayabilecek olanaklara sahip. Bu beldemiz, aralarynda serüven meraklıları, trekkingciler, 2-3 günlük tatil kaçamağı yapmak isteyenler, bir nefes almak isteyen işkolikler, yeni evli çiftler, bayi veya iş toplantıları şehirden uzak değişik bir ambiyansta yapmak isteyen şirketler, gezmeyi yeni yerler görmeyi seven emekliler, çoluk çocuk kar tatili yapmak isteyen aileler olmak üzere çok geni? ve çeşitli bir ziyaretçi profiline sahiptir.

Abant'a giderken, hırkanızı, şemsiyenizi ya da yağmurluğunuzu almakta fayda var. Bu beldemiz en sıcak yaz günlerinde bile en fazla yaklaşık 28 derece oluyor. Ve de bilhassa akşamları tedbirli olmak gerekiyor, zira oldukça serin. Ayrıca bu bölgede sıkça yağmur yağıyor. Bununla beraber kış ayları için çok uygun tesislerde hava koşullarından etkilenmeden de iyi vakit geçirebilirsiniz.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/4895-tatil-yerleri-tatil-yerleri-abant.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..