Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '09

 
Kategori
Turizm
 

Tatil yerleri.. Bitez

Tatil yerleri.. Bitez
 

<ı>Bitez, Ortakent ile birlikte yarımada üzerindeki en önemli narenciye yetişme alanıdır. Kumsal, su sporlarının meraklıları, aşıkları ve Çökertme türküsü ile ünlüdür.

Adının anlamı Yunancadan gelmektedir. Bağlık bahçelik anlamına gelen BİTEZ, gerçekten de bağları ve bahçeleri ile doludur. Burada yeşilin tüm tonlarını alabildiğince görebilirsiniz. Bodrum'un en güzel yeşilliklerinden bir beldedir Bitez. Yazın denizle barışık, doğa tutkunu insanlarla dolup taşar. Sakin bir yaşantısı vardır. Eğer tatilde kafa dinlemek, yeşille içiçe olmak istiyorsanız, mutlaka gideceğiniz yer olmalı burası...

Yeşilin bu kadar korunduğu başka bir yer daha bulmak gerçekten güç. Doğa sizi adeta davet eder. Hemen hemen her evin bahçesinde zeytin ağaçları ve mandalina ağaçlarını görmeniz mümkündür.

Bitez'de yazları pansiyon evler artar. Her keseye uygun pansiyon ya da apart otel bulmanız mümkündür. Bitez yalısı ise, birbirleri ile yarışan, iyi hizmet veren restoranları ile hizmet vermektedir.

Sahil şeridi yarımay şeklinde uzun bir kumsaldır ve halka açıktır. Koyun doğu yani Adaburun tarafı sığ ve hafifi bataklık olduğu için denize girmeye çok elverişli degil. Batıya doğru plaj düzelir. Biten sahili uzmanlara göre rüzgar sörfü için dünyadaki en uygun köşelerden biri. Bu özelliği ile dünyanın pek çok yerinden sörfçüleri ağırlar.

Bitez'e gidip de görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında; Mandalina bahçeleri arasındaki taş evler, Süslü Kilise yer alır.

Bitez'e has olan Bitez tatlısından da mutlaka tatmalısınız. Tadı damağınızda kalacak olan bu tatlıyı orada her restoranda bulmanız mümkün. Yemekleri arasında Bitez mantısı tadını damağınızda bırakır.

Bitez'e ulaşım çok kolaydır. Bodrumdan kalkan dolmuşlarla rahatlıkla istediğiniz saatte Bitez'e gidebilirsiniz
Diğer tatil yerleri için Tıklayın
http://www.turkiyeinternette.com/linkler.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..