Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '08

 
Kategori
Okullar
 

TATİL ZİLİ ÇALDI

TATİL ZİLİ ÇALDI
 

OML'den bir demet çiçekle ayrılırken, gönüllerde daima kalacaklar.


Aylar, haftalar, günler sınavlar derken tatil başladı.

Ve zil tatil için çaldı. En güzel zil bu!...

Ne de çabuk geçti bir yıl. Diğer 20 yıl gibi.

Meslek yaşamımın 21. yılında da mutluluk dolu anlar yaşadım. Çünkü sınıfım 11SOS.1’in bütün öğrencilerine karneleriyle birlikte takdir belgelerini dağıttım. Verdiğim her karne sevinç çığlığı oldu. Neslihan, Eda, Dilek, Kemal, Sinem, Kübra, Sedat, Hilal, Ülkü, Deniz ve Bürde. Her birinin notlarının tamamı beşlerden oluşuyordu. Bu notlar aynı zamanda takdir belgesi demektir. Simdi sıra bu başarıyı Pazar günü girecekleri ÖSS’de gerekeni yaparak taçlandırmakta. Çünkü bunun için beraber çalıştık. Birlikte emek verdik. Bu arada benim çocuklarımın B planı olduğunu da duyurmak isterim.

OML’liler gibi 14.5 milyon genç ve çocuk da karne aldı bugün. Dile kolay 14,5 milyon ilköğretim ve lise öğrencisi... Avrupa’da büyük ülkeyim diye kasılan bir çok ülkenin nüfusunun kat kat fazlası bizim öğrencimiz var. Bu komşumuz Yunanistan’ın nüfusundan fazla, Çek Cumhuriyeti’nin nüfusunun dört katı öğrenci demek...

Danimarka’nın, Finlandiya’nın Norveç’in nüfuslarını toplayıp Lüksemburg’u eklerseniz ancak bizim öğrenci sayımız kadar nüfus elde edersiniz. Bu rakama yüksek öğretimliler dahil değildir.

Ortadaki bu rakam bile “en az üç çocuk” diyen Başbakanımızın kaygısının yersiz olduğunu göstermiyor mu? Kaygılanmamız gereken bu nüfusun yarın hayata atıldığında ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı olmalıdır. Aşa, işe, eşe, eve ihtiyaç duyacaklar. İnsan olarak insanca yaşam talep edecekler. Bu talebi karşılamak için şimdiden hazırlık yapmak gerekiyor. Türkiye'nin asıl sorunu budur.

Bu genç nüfus aynı zamanda Türkiye için bir fırsattır da... Bu dinamizmi Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda eğitebilirsek, ülke olarak enerjimizi bu yönde kullanabilirsek, kısır çekişmelerden kurtulabilirsek, ülke birliğine, bütünlüğüne ve Atatürk düşmanı zihniyete dur diyebilirsek Türkiye’yi kimse tutamaz.

Ülkemizin geleceği, sevgili gençlerimize iyi tatiller dilerken, Atatürk’ün Nutku’nu, Turgut Özakman’ın Şu Çılgın Türkler’ini ve Diriliş Çanakkale 1915’ini okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

Musa Özcan

Eğitimci-Öğretmen

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..