Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '11

 
Kategori
Eğitim
 

Tatilde ailelere düşen görevler

Tatilde ailelere düşen görevler
 

Çocuklarınız karneleri aldıklarında olumlu veya olumsuz notları çok abartmayın.Notların çocuğunuzdan daha önemli olduğunu hissettirmeyin.Bu yüzden çok başarılı olan çocuklarınıza hediyeler alıp abartmayın.Başarısız olan çocuklarınızıda diğer çocuklarla kıyaslamayın.Okulların tatil olduğu günden sonra 2-3 gün evde okulu ve notları konuşmayın.Bırakın çocuğunuz gerçekten dinlensin.Çocuklarınız kendilerinin karşılıksız sevildiklerini bilsinler.

Tatilde çocuklarınız dinlensinler,enerji toplasınlar yeni döneme daha enerjik başladıklarında daha başarılı olacaklardır.Aileler tatili ne kadar fazla çocukları ile geçirirrlerse o kadar avantajlı olacaklarını bilsinler.Başarısızlıkların telafi edilebileceğini ancak,başarısızlığın telafi edilmeyeceğini,kişilik gelişiminde geriye dönüşün olmadığını bilmeleri gerekmektedir.

Tatil boş geçirilmemeli anlayışını velilerin bırakması gerekmektedir.Arkadaşları ile bir araya gelen çocuk,ailesi ile geziye giden çocuk,paylaşarak tatilini geçi,ren çocuk kazançlı çıkacaktır bu tatilden.Karne notları sadece çocukların notları değildir.Bu notlar velilerinde notlarıdir.Herkes başarıyı arttıracak sosyal faaliyetler,yürüyüş,ev ve bahçe işleri ile ilgilenme,yeteneklerini geliştirme veya ortaya çıkararak tatili değerlendirebilirsiniz.Çocuklarınız ile bol bol sohbet edin istediği şeyleri yapsın zorla hiçbir şey yaptırmayın.

Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikiyastrist Prof.Dr.Kemal Sayar ,çocukların ,son teknoloji ile üretilmiş pahalı oyuncaklar almak yerine aileleriyle vakit geçirmelerinin duygusal,zihinsel,sosyal ve fiziksel gelişmeleri açısından daha yararlı olacağını bildirdi.Aile ile geçen zaman çocuğa sevgi,saygı,bağlılık kavramları ile diğer bireylerle iletişim kurabileceğini vurgulamaktadır.Tabi ki iletişimin kaliteside önemlidir.

Çocuğunuzun anlamlı ve dolu bir yaşama sahip olmaları için onlara ideal kazandırmak etkili olacaktır.Çünkü ideali olan insan vatana,millete,insanlığa faydalı olacaktır.

Prof.Dr.Sayar Çocukların mutsuzluğunu belli oranda çocukların doğadan düşmelerine bağlıyor.Tatilde çocuklarınızın doğadan yararlanmalarını sağlayacak ortamlar oluşturun. Doğadan yararlanan çocukların hayal dünyalarının geliştiği gözlenmiştir.

Çovuğunuzun günlük yapması gereken işleri yapmasına devam edin.Evinizin kurallarını bozmayın.Ancak zorlayarak zor işler yaptırmayın.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..