Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Tatilde çalışmak… “Yaz okulları”.

Tatilde çalışmak… “Yaz okulları”.
 

Tatilde çalışmak.


Evladım. Eylül ayında bir yurt dışı yaparsın, o zaman dinlenirsin. Hadi şu “yaz okulu”na kaydını yaptıralım.” Final sınavlarının sonuçları belli olan üniversitelerde ise, varlıklı aileler evlatlarına - çeşitli vaatlerde bulunarak – eskiden liselerde bütünleme sınavlarına hazırlık için açılan “yetiştirme kursları” benzeri, adını değiştirmişler, ücretli “Yaz Okulu” na gitmesi gereken ancak yan çizen çocuklarına, dil dökerek, ikna etme çabasındalar. Ya da büyükşehirdeki hareketli yaşamı yazın ailesinin yanında bulamayacağını sanan üniversite öğrencileri de, egolarını tatmin için, üst sınıftan ders almak bahanesiyle, madden ailesini zorlayarak üniversiteyi bitirinceye kadar “Yaz Okulları”na kalmaktadır.

Okullar kapandı. Sadece yöneticiler ve hademeler kaldı okula gidip gelen. Üniversite sınavlarını saymazsak, öğrenciler için tatil başladı. Varlıklı ailelerin çocukları, daha okul kapanmadan tatil plânlarını yaptıkları için, şu anda yurt içi ve yurt dışında dinlenme ve eğlence yerlerindeler. Oralarda tam gün çalışıyorlar (!). Cep telefonları yetmediği için Twitter ya da facebook yoluyla arkadaşlarıyla can sıkıntılarını gidermek için iletişim içindeler. Aşk-ı Memnu’nun finalini yorumlamaktalar.

Sınıfını geçen ve tatile gidemeyen işçi, memur ve emeklilerin şanslı çocukları da gelecek yıl okul masraflarını çıkarması için ailesinin isteğiyle ya sanayi çarşılarında, sahillerde gazino ve otellerde, ya da berber, kuaför veya esnaf dükkanlarında veya simit satarak – sabahtan akşama kadar - dinlenmeye başladılar bile (!).

Köylerde ve kırsal kesimlerdeki öğrencilerin gün boyu tarlalarda ırgatlık dağlarda çobanlık yaparak - zorunlu – güneşlendikleri (!) ve aileleri ile birlikte “tatil” yaptıkları (!) nı belirtmeme gerek yok.

Özellikle hafta sonlarında, işleri tıkırında, tuzu kuru olan ailelerin çocukları da sahillerde “beach club” ve diskolarda, arkadaşlarıyla ellerinde içkileri, kulaklarında mp4’ leri, şezlonglarda “dünya sorunlarını”(!) tartışarak “tatilde çalışmaktan”(!) yorulmaktadırlar.

Çoluk-çocuğunu geçindirmek için 365 gün durmadan çalışan, çocukları için tatilin sadece hayalini kuran, tüm ana-babalara sağlık, sıhhat ve sabırlar dilerim.

Sevgiyle kalın. Saygılarımla.

Ali İhsan ÖZÇAKIR

MEB. Bakanlık Başmüfettişi (E)

e-mail: aliihsanozcakir@hotmail.com

 
Toplam blog
: 172
: 4867
Kayıt tarihi
: 07.04.09
 
 

50 yıllık eğitimciyim. İngilizce öğretmenliği ve Bakanlık müfettişliği yaptım. Bunca yıllık eğiti..