Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '07

 
Kategori
Eğitim
 

Tatilde çocuklarımız nasıl zaman geçirmeli?

Tatilde çocuklarımız nasıl zaman geçirmeli?
 

İki haftalık bir tatil dönemi.Erken kalkmak zorunda değilsiniz, okul yok, ödev yok peki zamanımızı bilinçli olarak nasıl geçirmeliyiz.Tatilde yerine getiremeyeceğimiz sorumlulukları üzerimize almamalıyız.

Aşırı yemek yememeliyiz, düzenli uyku uyumaya çalışmalıyız.Tatil boyunca bol spor yapın.bol su için, bol meyve yiyin, Arkadaşlarını ile ve akrabalarınız ile zaman geçirecek ortam hazırlayın.Hobilere ve farkı aktivitelere zaman ayırın.

İki haftalık tatilde günlük çalışma süresi bir saat olarak ayırın ve bir plan yaparak bu bir saati mutlaka uygulayın.Zayıf olan derslerle başlayın ve 1. dönem yaptığınız derslere göz gezdirin ve tekrar edin.planınızda hangi gün hangi dersi çalışacağınız, ne kadar süre çalışacağınız belirli olsun.Zayıf gelen derslere öncelik tanıyın onları tekrarla başlayın.

Uzmanlar , ders çalışma için en uygun zamanı erken yapılan ders ile öğleden sonra 14.00-16.00 arası yapılan dersin daha kalıcı olacağı ve yatmadan evvel göz gezdirilmesinin kalıcı olacağı biliniyor.

Her gün aynı saatte çalışın.Çalışmaya başlarken istekli olun.Süreden çok daha önemli olan verimliliktir.

iki haftalık tatili ne kadar verimli geçirirseniz o kadar 2. döneme verimli başlarsınız.Eğlenmeye, dinlenmeye, çalışın sevgili çocuklar.Ancak günde 1 saat ders çalışmayı muhakkak yerine getirin ve 1-1.5 saat kitap okuma alışkanlığını unutmayın.

Bütün sorumluluk size ait biz sadece yol gösteriyoruz.Ancak yolu bilmeyenler ve uygulamayanlar başarılı olamazlar.

İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR.DİNLENMEYİ VE EĞLENMEYİ UNUTMAYIN.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..