Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatilde nereye gitmeli

Tatilde nereye gitmeli
 

Yaz sezonu açıldı, okullar kapandı, sınavlar bitti. Her insanda olduğu gibi bu yazda nereye gidelim söylemleri arttı. İnsanoğlu yılda birkaç haftalığınada olsa tatil yapma imkanına sahip. Tatil her insan için vazgeçilmez bir heyecan.

Tabii bunda parasal faktörleride unutmamak gerekir. Her insanın kendine göre belli bir kazancı var, ve bu kazançlarla uzun tatil yapma imkanı zor. Bunda izin alma şartları, tatil uzadıkça yapılan harcamaların etkisi büyük. Ben bu yazımda tatile gideceklere bir ipucu vermek amacıyla bu yazıyı yazıyorum.

ÇEŞME: İzmir'in bu güzel ilçesinde tatil yapmak keyif verici olabilir. Para durumunuza göre otel mi, apart mı, yoksa ev kiralama yöntemimi. Bana göre buraya gidecekseniz, apart ve ev kiralama yöntemini seçin. Plajlarıda güzeldir.

KUŞADASI: Kuşadası isim yapmış bir tatil yeri ama, deniz temizliği konusunda eksikleri var. Ama yinede gideyim diyorsanız apart ve ev kiralamayı düşünün. Temiz deniz yerleri çok kısıtlı, limanı avantajı, ve birde Milli parkı meşhur.

DİDİM: Tatil yerleri konusunda her zaman gittiğim mekanlardan birisidir. Altınkumu meşhurdur ve sahili temiz ama kalabalıktır. Didimin en tanınmış mekanıdır. Didim'de konaklamakta çok caziptir. Otel, apart, ve ev kiralama ile memnun kalacağınız yerlerdendir. Çok sayıda denize girilecek yerleri vardır.

MARMARİS: Özellikle çadır kamplarının yoğun olduğu yerlerdendir. Ama biraz pahalı bir yerdir. Daha çok apart ve bulabilirsiniz ev kiralayın. Denizi temizdir, düşünülebilir. Ama bana göre çadır kamplarına gitmeyin, zorluk çekersiniz.

BODRUM: Türkiye'nin isim ve imaj sahibi tatil yerlerindendir. Denizleri temiz, ama aileye gelmez ve pahalıdır. Ama paranız çoksa otelleri ve apartları tercih edin. Yalıkavak, Türkbükü, Turgutreis, Gümbet, Yalıçiftlik gibi önemli plajları vardır.

FETHİYE: Özellikle ölüdeniz sayesinde tanınmıştır. Ayrıca ölüdeniz dışında önemli plajları vardır. Konaklamak için otel ve apart tercih edilmeli.

KEMER: Denizleri temizdir, mağaraları gezilmesi gereken yerlerdendir. Eğer paranız varsa otelleri ve apartları düşünün.

SİDE: Çok sayıda mavi bayrak sahibidir. Antik kentleri meşhurdur, denizleri güzeldir. Konaklamak için otel ve apart tercih edilmeli. 9 tane plajı vardır.

ALANYA: Yazın en sıcak yaşandığı yerlerdendir. Denizleri güzeldir. Konaklamak için otel ve daha çok apart'lar tercih edilmelidir. Alanya kalesi, Dim Çayı, Damlataş Mağarası meşhur yerleridir. Tercih edilebilir.

 
Toplam blog
: 37
: 1708
Kayıt tarihi
: 07.08.08
 
 

1987 Denizli doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Aynı üniversitede İşletme ..