Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '16

 
Kategori
Sağlık
 

Tatilde sağlıklı beslenmenin yolları

Tatilde sağlıklı beslenmenin yolları
 

Tüm yıl boyunca dört gözle beklediğimiz tatil günleri sonunda geldi. Pek çoğumuz tatil öncesi sıkı diyetlerle kilolarımızdan kurtularak yaza hazırız... Ya sonrası? Deniz, kum, güneş ve olmazsa olmazımız açık büfeler, her şey dahil oteller... Ama ''şımarmak benim de hakkım'' dediğinizi duyar gibiyim. Durum böyle olunca tatil dönüşü,  büyük emekler harcayarak kazandığınız formu kaybedip, kocaman bir göbeğe sahip olarak geri dönmek kaçınılmaz.

Eğer tatilde kendinizi sağlıklı bir şekilde yönetebileceğinizi düşünmüyorsanız, her şey dahil programları tercih etmemenizde yarar var. Uyguladığınız temel ilkeler tatil günlerinde de geçerli. Bol bol yüzme, yürüyüş gibi egzersizler yaparak olabildiğince hareketli olmaya özen göstermelisiniz. Öğünlerinizi 3 ana öğün ve ara öğünler olmak üzere devam ettirmek ideal olacaktır.

Kahvaltıları kesinlikle atlamayın! Yumurta, peynir, 4-5 adet zeytin, 1 tatlı kaşığı reçel ve tam tahıllı ekmekler tercih edebilirsiniz. Önemli olan poğaça, simit gibi hamur işlerine yönelmemeniz. Yok, ''ben gözümü alamıyorum'', ''canım çok çekiyor'' derseniz de iki dilim ekmeğinizi azaltarak bir adet börek tüketebilirsiniz.

Öğle yemeklerinde ise fastfood ürünlerden, abur cuburlar dan uzak durabilmeniz önemli. Bu öğünde salata, yoğurt/ayran tercih edebilir veya protein ağırlıklı beslenebilirsiniz.

Akşam ise olabildiğince sebze ağırlıklı beslenmeye çalışın. Yağlı soslar tabağınızda yer almamalı. Tatlı büfesinden uzak durun. Tatlı yemek istediğinizde sade dondurmaları/meyveleri tercih edebilirsiniz.

Ara öğünlerde ise olmazsa olmazımız kuruyemişleri, tam buğdaylı krakerleri veya protein barlarını tüketebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise, sıcaklık nedeniyle terleme ile birlikte su ve mineral kaybı olacağından su tüketiminizi arttırmak. Bunun yanında, alkol tüketiminin de sınırsız olmadığı unutulmamalıdır

 
Toplam blog
: 7
: 125
Kayıt tarihi
: 30.04.16
 
 

Özel Gazi Hastanesi ////   ..