Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatile gidenlerde unutkanlık hastalığı oluşuyor!

Tatile gidenlerde unutkanlık hastalığı oluşuyor!
 

Unutkanlık vakasına, en çok uçak yolculuklarında rastlanıyor.


Tatil, işlerimizin yıl boyunca yaşattığı stres ile şehir hayatının vücudumuzda oluşturduğu elektriği ve  yılın yorgunluğunu atmamız için önemli bir fırsat.  Tatil; beynimizi, ruhumuzu ve kimileri için de bedenini dinlendireceği muhteşem bir olgu. Ciddi bir rahatlama çeşidi.

O kadar rahatlatıcı bir olgu ki; galiba aklımızı bile başımızdan alıyor. Her zaman çok dikkatli, ince detaylara önem veren kişiler bile, daha havalimanı yoluna yöneldikleri andan itibaren, seyahate kavuşuyor olmanın heyecanı ile zihnini meşgul eden birçok düşünceden kurtulmaya başlıyor. Zannediyorum bu özellik, seyahate katılanlarda ciddi bir unutkanlık hastalığına yol açıyor.

Dünyanın en önemli uçak bileti sitelerinden biri olan Skyscanner, konuyla ilgili 700 kişinin katılımıyla bir anket düzenledi. Anket sonuçları gerçekten çok çarpıcı! Bunlar da unutulur mu diyebileceğiniz, sizleri hayrete düşürecek bilgileri paylaşmak isterim.

Seyahat Severlerin %67’si, en az bir eşyasını unutuyor.

Seyahate katılan her 3 yolcudan 2’si yani %67’lik seyahat sever, mutlaka bir eşyaşını tatilde unutuyor. En çok unutulanlar listesinin başında Kitaplar, Cep Telefonları, Gazete-dergi, Kıyafet ve Gözlük geliyor.  Listede ayrıca kulaklıklar, kimlik belgeleri, fotoğraf makineleri, diz üstü ve tablet bilgisayarlar, çocuk oyuncakları, yiyecek-içecekler, oyun konsolleri, beraberinizde getirdiğiniz çantalar…

Unutulan en ilginç eşyalar...

Yok artık böyle bir şey olabilir mi? İnsan buna da mı sahip çıkmaz dedirtebilecek eşyalar, birçok kişiyi hayrete düşürüyor. Seyahat severlerin unuttukları en ilginç eşyalar; takma diş, iç çamaşırı, alyans ve trombon!

Unutkanlık bazen pahalıya mal oluyor.

%5’lik gibi yüksek bir oranla pasaportunu uçağın içinde unutup, uçakta unuttuğunu da fark etmeyip, gittiği ülke kapısından geri çevrilip, aynı uçakla geri döndürülen insanlar da var. Veya konakladığı oteldeki kasasında para, değerli eşya ile bilirkte pasaportunu almaya unutan tatilcilerin havalimanına geldiğinde farkına varması ve trafik nedeniyle padsaportuna ulaşmayıp uçağı kaçırması vakaları da sıkça yaşanmakta.

Yurtdışı turları veya yurtiçi tatillerde benim deneyimlerim ise…

Sektördeki 20 yıl boyunca, otellerdeki tur liderliği, çevre gezilerindeki rehberlik ve otobüsteki transfermenlik görevlerimde karşılaştığım binlerce unutma vakası oldu. İnanır mısınız bir keresinde bir müşterim havalimanında, eşinin otobüste olmadığını, otelde kaldığını fark etti? Sonucu tahmin edersiniz!

Takma diş ve iç çamaşırı unutulduğuna ben de şahit oldum ancak en çok kitapların, gazete ve dergilerin unutulduğunu deneyimlerimle söyleyebilirim. Bu sıralamada, benim dönemimde cep telefonlarının henüz olmaması da etkendi diye düşünüyorum.

Yurtdışı turları rehberliği sırasındaki deneyimlerimde, seyahat severler sıklıkla, en değerli eşyalarını, uçak bileti ve pasaportları ile birlikte odadaki kasaya kilitlerler. Tecrübe ile sabit, tur otobüsü havalimanına doğru yola çıkmadan, bir rehberlik prensibi olarak, pasaportunuzu ve uçak biletinizi kontrol ediniz sorusunun ardından, mutlaka bir yolcu, odasına çıkıp kasasını açmaktadır.

Yurda döndükten sonra ise, odada cep telefonu, kitap, o ülkede aldıkları bazı hediyelik eşyalar ve kıyafetlerini unutanlar, seyahat acentelerine sıkça başvuruda bulunmaktadırlar. Son dönemlerde kronik haline gelen unutkanlık vakası ise, seyahatin son günü otel resepsiyonunda şarj edilen cep telefonları ve yine resepsiyona emanet edilen özel eşyalardan oluşuyor.

Tüm okuyucularıma; maksimum dinlenmeli, unutmayacağı! bol seyahatli günler dilerim.

yurtdisiturlariuzmani@gmail.com

 
Toplam blog
: 33
: 4874
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Mesleğim, 1993 yılından bu yana seyahat edenleri mutlu etmek. Turizm sektöründe Türkiye'nin en bü..