Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

01 Ağustos '08

 
Kategori
Blog
 

Tatile gidiyoruz

Tatile gidiyoruz
 

Deniz ve Kumsal


Sevgili Milliyet blog sakinleri.Sonbahar kış derken yaza geldik.Koskoca bir yılın yorgunluğu hepimizin omuzlarına biniyor.Kimi tatil yaparak bu yorgunluğu atmaya çalışıyor, kimi ise evinde kafa dinleme yöntemlerini uyguluyor. Altı senelik evliliğimizde balayı dışında bir daha eşimle tatil yapma imkanı maalesef bulamadık. Hafta sonu kaçamakları buna dahil değil tabii.

Haftasonu gidilen yerler bana dinlencenin dışında daha çok yorgunluk veriyor. İş yerimde oturarak çalışmaya alıştığım için hafta sonu hareketliliği beni oldukça yoruyor yani.

Haftalık tatilin dışında yılda en az 30 gün tatil yapmanın, sağlık açısından gerekli olduğu söyleniyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal, sürekli çalışmanın, beyinde ve bedende olumsuz etkiler bıraktığını, bu nedenle uzun süreli dinlenmelere ihtiyaç olduğunu söylemiş. "Tatilden dönen bir kişi, işini daha keyifli ve başarılı sürdürecektir. Çünkü dinlenme dönemlerinde iş hayatında rutin olarak devam edilen hayattan uzaklaşılır ve yeni uğraşlar edinilerek hem beyin, hem de vücut rahatlatılır. Tatil, her insanın hak ettiği doğal bir gereksinim. Ülkemiz de farklı mekanlarıyla, her bütçeye tatil olanağı sunabilecek özelliklere sahip. Bu değerlendirilmeli. Yaş gruplarına göre tatil tercihleri de farklı olabilir. Örneğin gençler sahil şeridinden, orta yaş üstü ise yaylalar ve yeşilin daha yoğun olduğu bölgelerden yararlanabilir." Mehmet Ünal, tatilde gerçek anlamda dinlenmek ve stresten kurtulmak için iş ve günlük stresin kesinlikle tatile yansıtılmaması gerektiğini de kaydetmiş.

Profesörde böyle söyleyince bizde bu sene ilk kez eşimle tatil günlerimizi aynı aralığa sıkıştırmayı başarabildik. Oturmuş kişiliği ile eşimin patronu bizim bu gariban halimizi fark ederek eşime “ <ı>Murat ne zaman izne <ı>çıkıyorsa sende o tarihte çık ve tatilinizi birlikte yapın.” diyerek bize bu sene büyük bir jest yapmış oldu.Onun için teşekkürlerimi bir borç bilirim kendilerine…

Balayımızı Kuşadası’nda geçirmiştik.Hatta geçen hafta sonuda Kuşadası’na kaçamak yaparak o günleri anımsamıştık.Balçova’da oturduğum için Urla, Çeşmealtı ve Çeşme gibi yerlere haftasonu kaçamakları yapma şansımız çok olduğu için tatil güzergahımızı farklı bir istikamete yapmak istedik.94 – 95 senelerinde Ayvalık’ta beş yıldızlı bir otelde görev yapmıştım.Oraları çok beğendiğim için şimdiki halinide merak etmiyor değilim.

Eşimle istikametimizi o tarafa doğru çevirme kararı aldık. Ufak tefek araştırmalar yaptım. Ayvalık tarafına gidince Edremit, Akçay, Altınoluk ve Ören gibi yerlerinde gezmeye, tatil yapmaya değer yerler olduğunu gördüm. Allah izin verirse 4 ağustos itibarı ile aranızdan bir süreliğine ayrılacağım.Geriye dönüş istikametinde Dikili, Yeni Foça ve Eski Foçada’da birer gün geçirmeyi düşünmüyor değilim. Güzergahımızın üzerinde blogçular varsa pazara kadar nerede olduklarını bildirsinler belki bir çay içmeye geliriz belli mi olur?

"Bu sure zarfında vakit bulabilirsem internete girip yazılara bakabilirim." diyeceğim ama çok zor görünüyor. Deniz, kum, güneş, havuz, yanına bir de meyveli buz, tatil güzel ama milliyet blogta yokuz.

sevgilerimle

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..