Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tatilim bayramım oldu!

Tatilim bayramım oldu!
 

Yeni Foça'da gün doğarken


Ve yine bir tatili pardon bayramı geride bıraktık. Çabuk geçti dedirten çalışan çalışmayan herkesin dört gözle beklediği bayram tatili yine göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Perşembe ve Cuma günü de tatile bağlanır umuduyla yanıp tutuştuysak da bugün işteyiz. 

 

İlk gün el öpmeden başımız dönse de sonrasında tatil moduna kolay girdik. Hatta öyle güzeldi ki tadı damağımızda kaldı.

 

Biz her yaz Yeni Foça’dayız. Hatta eskiden Foça’ya ne zaman göçüyorsunuz diye sorarlardı. Tüm yaz boyunca İzmir şehir merkezine gidenleri dövüyorlardı sanki.  Zamanla iş güç derken hafta sonu ile sınırlı kalan Foça sevdamız bayram tatili ile buluşunca süper oldu. Bayram dolayısıyla artan kalabalık biraz can sıktı ama aile ile olmak, deniz ile iç içe olmak paha biçilemezdi. Foça ile ilgili yazım çok yakında gelecek ancak bugün konumuz tatil!

Yeni Foça'da gün doğarken

 

Deniz, güneş, su sporları, sohbet muhabbet  bir yana kısır, pişi, gözleme, mangal, annemin efsane kalbura bastısı derken tatil tatile benzedi. 

 

Yeni Foça- Home Sweet Home-

 

 

Bu arada Foça denilince Mambo Beach Club ‘tan bahsedilmeden geçilemez.

 

Bayramın 1. Akşamı Mambo ’ya Emrah Göktaş& Serhat Gönüllü geldi. Doğruyu söylemek gerekirse kim olduklarını bilmeden gittik. Belki ünlüdürler falan ama ben çıkaramamıştım. Dj Perküsyon Show yaptılar ve performanslarına bayıldım… Bilenler biliyordur ama benim gibi tanımayanlara kesinlikle tavsiye edilir.   

 

 

Bayramın son günü artık boxer’larıyla denize giren, piknik tüpüyle masasını kapıp bizim evin önüne kamp kuran yurdum insanın manzarası ne kadar ilginç olsa da ani bir karar ile Çeşme’ye gitmeye karar verdik. İzmir böyle bir yer işte bir orda denizdesin bir burada...

 

 

 

Funbeach Altınkum
http://www.funbeachclub.com/

Gerçekten Saat 15.00’da yola çıktık ve 17.00'da Çeşme’de denize giriyorduk. Gözünü sevdiğim İzmir’im… Her yer mi yakın olur... 

Çeşme son yıllarda tabiri caizse patlıyor. Dolup taşıyor ve insanın gidesi gelmiyor, beni burada bırakın diyesim geldi. Alaçatı’nın ruhu bambaşka. Özellikle Hacı Memiş Mahallesi bu yılın en gözde yeri. http://www.alacati.com/

 

 

 

Birbirinden şık dükkanlar, bar ve restoranlar daracık sokaklarda kendilerine yer edinmiş. O kadar renkli ki her bir dükkan ayrı bir zevk ile hazırlanmış. Hepsine girmek istesem hele alışveriş yapmak istesem ne zaman kalır ne para. Bizim kısıtlı vaktimiz olduğundan açıkçası bu sefer dükkanları ya da sokaktaki stantları gezemedim. Ama bir daha ki sefere hayatta boş geçmem. Yalnız Hacı Memiş’e  bir dondurmacı açılmış! Dondurmino Gelato… Artık Alaçatı’ya gitmek için başka bir sebebimiz daha var. Nutella’lı, güllü sakızlı ve daha nice farklı aromalı dondurma. Kesinlikle tek kelimeyle mükemmel.https://www.facebook.com/dondurminogelato

 

 

Birde Meyhane Şerefe var ki anlatılmaz yaşanır. Alaçatı’nın merkezinde ağaçların içinde Nostaljik bir mekân. Hoş bir atmosfer..Eğer gitmeyi düşünürseniz rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

 

Tatil özellikle sevdiklerin yanındaysa daha da bir keyifli oluyor. Nerede olduğunun pek önemi kalmıyor ama gezdikçe de gezesi geliyor insanın.

 

Ne diyelim “hayat hep bayram olsa…”

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Toplam blog
: 3
: 262
Kayıt tarihi
: 16.06.14
 
 

Halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümü mezunuyum. Bir yandan Halkla İlişkiler sorumlusu olarak ça..