Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Sinema
 

Tatlı Bela (1961)

Tatlı Bela (1961)
 

Yeşilçam TV’de sık sık eski siyah-beyaz Yeşilçam filmleri yayınlanır. Bunlardan birine film tam başlarken rastladım. Filmin jeneriği Neriman Köksal ve Orhan Günşıray’ın adlarıyla başladı. Türk filmlerinde yıllarca göreceğimiz birçok ad sıralandı: Ayfer Feray, Ahmet Tarık Tekçe, Oya Tarı, Hüseyin Baradan, Salih Tozan, Muazzez Arçay, Necdet Tosun, Sabiha İzer, Sami Hazinses, Semih Sezerli, Sevim Çağatay, Dursune Şirin, Ali Seyhan, Mustafa Bağhan, Yılmaz Güney, Abdullah Ataç, Mehmet Bahadır... Filmin senaryosu ünlü bir yazarımız olan Vedat Türkali’nin, müziklerini Yalçın Tura yapmış, yönetmen ise Atıf Yılmaz. 1961 yılında yapılan bir film: Tatlı Bela...

Film bildiğimiz Yeşilçam filmlerinden biri, iyilerin hepsi tam iyi, kötülerin hepsi tam kötü olduğu... Bayram’ın kızı Naciye’yi oynayan Neriman Köksal başrolde ve Yeşilçam’a “öpüşmem” “soyunmam” kuralları henüz gelmemiş. Bayram’ın bostanında çalışan Osman rolündeki Orhan Günşıray eski jönlerin sonuncusu. Necdet Tosun kilolu, ancak daha sonraki filmlerindeki kadar şişman değil. Birçok oyuncu için filmlerden tanıdığımız format bu filmde oluşmuş gibi görünüyor.

Yılmaz Güney henüz yirmili yaşlarda bir delikanlı, sinemada senaryolar yazdığı ve filmlerde kısa rollerde gördüğü yıllar. Bu filmde bir polis rolünde.

Bu filmde emeği olanların şu anda ancak birkaçı yaşıyor. Eski filmleri seyretmek sinemamızın bir anma töreni gibi oluyor.


 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..