Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

mavi yelken (ESEN ÖZDUR)

http://blog.milliyet.com.tr/esenozdur

15 Kasım '10

 
Kategori
Bayramlar
 

Tatlı bir teleş var yüreklerde...

Tatlı bir teleş var yüreklerde...
 

Arife günlerinin tatlı bir telaşı vardır, güzelliklerle dolu bayram sabahına varmadan.

Evde yapılan temizlikler, bayram sabahı gelen misafirlere ikram etmek için yapılan dolmalar tatlılar börekler ve eve alınıp hazırlanan şekerler çikolatalar. Bunların yanı sıra bayramın tadını çıkarmayı en çok hak eden çocuklara alınan ciciler.

Hepsi ayrı bir telaş ayrı bir mutluluğu anlatır, bayramın ayak sesleri yaşanır adete arife günlerinde. Yorgun ve tatlı telaş içinde geçen günün ardından yürekler bayram sabahına uyanır güzellikler içinde.

Farklı heyecanlar yaşanır evlerde... Çocuk yürekler alınan cicileri giymek için sabırsızlanırlarken büyüklerde ise dostluk sevgi aile bağları gibi sevgiler pekişir. Aile bağları daha da kilitlenir birbirine, mutluluklarımız paylaştıkça çoğalır. Komşuluklar bir başka yaşanır o gün, sevgiler çoğalır. Kardeşlikler çoğalır küsler barışır, yardım elleri uzanır yalnız yüreklere. Kimsesi olmayan kırık yürekler vardır bide yüreğindeki kocaman sevgileriyle o muhteşem eller öpülür hayır duaları alınır, kimsesiz çocuklarımızın acıları paylaşılır yüreğimizdeki sevgiler onlara ışık olur.

Tatlı bir telaş alır yürekleri

Bayram sabahında uyunan çocukların

Mutlulukları bir başka olur

Öpülesi eller mis kokar sevgi kokar koca yüreklerde

Tatlı bir bayram sabahında...

Sevgi ve dostlukların eksik olmadığı, sıcacık yuvalarda mutlulukların paylaşıldığı bir bayram dileğiyle. İyi bayramlar...

 
Toplam blog
: 146
: 1810
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

1983 yılının 15 nisan sabahında açmışım gözlerimi dünyaya, nerde nasıl yaşayacağımı hiç bilmeden.Yıl..