Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tatlı dilin önemi

Tatlı dilin önemi
 

Tatlı dilin önemi her yerde vardır. İnsanların görgülü, saygılı, terbiyeli olduğu tatlı dilinden anlaşılır. İnsan ne kadar terbiyeli ve saygılı olursa o toplumda o kadar sevilir.

"Tatlı dil bütün kapıları açan sihirli bir anahtardır” sözü insanların tatlı dilini kullanarak her şeyin üstesinden gelebileceğini anlatır. Eğer insan, kaba, insanlara saygısız ve bağıran biri olursa asla o kişi, o kapıdan geçemez. İnsanlar tarafından sevilmez. Toplumdan dışlanır. Bu yüzden de kimse o kişiyle arkadaşlık etmez. Örneğin, Ali diye bir çocuk, Ahmet adındaki arkadaşına her zaman kendi dediğini yaptırıyor. Ahmet de artık dayanamayıp “Ali, artık herkese kendi dediğini yaptırma! Yoksa kimse seninle arkadaş olmaz. Ben de senle arkadaşlık yapmak istemiyorum.” diyor. Ali de Ahmet’le arkadaşlık yapmadığı için ve diğer insanlar da Ali’yle arkadaşlık yapmak istemediği için çok yanlız kalıyor. Ali de bunu görünce artık her dediğini insanlara yaptırmayacağına söz veriyor. İşte Ali gibi olursak bencil, her dediğini yaptıran, terbiyeli olmayan biri olursak, sihirli anahtarı asla bulamayız. Ama terbiyeli, saygılı, bencil olmayan bir insan olursak, o sihirli anahtarı bulup kapıyı açarız. Tatlı dilimizi kullanırsak, insanları mutlu ederiz ve biz de mutlu oluruz. İnsanlarla daha çabuk arkadaş oluruz ve daha kolay anlaşırız.

İnsanlara karşı iyi, saygılı, terbiyeli bir şekilde, tatlı dilimizi kullanarak daha sağlam arkadaşlıklar kurarız. Unutmayınız ki ne kadar güzel olursanız olun tatlı diliniz yoksa daha çok çirkinleşirsiniz.

 
Toplam blog
: 13
: 12489
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

Benim adım Duygun Şahin. 15.09.1997 yılında Bursa'da doğdum. Milliyet Blog'ta yazan Hakan Şahin'in k..