Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

22 Şubat '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tatlı Konuşalım

Tatlı Konuşalım
 

Tatlı tüketimi konusunda sağlık açısından bir engeli bulunmayanlar için...

* Fındıklı balkabağı için, 2 dilim balkabağını dilimleyip 2 su bardağı şekerle, yumuşayana kadar pişirin. Servis kabınıza pötibör bisküviyi dizin. Üzerine çatal ile ezilmiş ama tamamen püre olmamış balkabağını koyun. Üzerine, dövülmüş fındıkları ekleyin. Bu işlemi 2 kat uyguladıktan sonra, üzerine krem şanti sürerek servis yapabilirsiniz.

* Paşa lokumu için, 125 gram margarin ve 5 çorba kaşığı unu kavurun. Farklı kapta 1 litre süt ve 1 su bardağı şekeri kaynatıp, yavaşça kavrulmuş una ekleyin ve soğumaya bırakın. 2 paket krem şantiyi hazırlayın. Kabınızı ıslatın ve hindistan cevizi serpin. Kremayı dökün ve üzerine krem şantiyi sürün. Ceviz ya da fındıkla üzerini kaplayın. Buzdolabında beklettikten sonra rulo yaparak servis edebilirsiniz.

* Peynir helvası için, 2 çorba kaşığı tereyağı ve yarım kilo dil peynirini bir tavaya koyup eritin. Peynir eriyince 1 çorba kaşığı un koyup tahta kaşıkla karıştırın. Kavrulduktan sonra 1.5 su bardağı şeker ekleyin ve kızarana kadar pişirin. Minik kâselere koyup ters çevirerek servis yapabilirsiniz.

* Şeftalili brule için, püre haline getirdiğiniz 3 şeftaliyi ısıya dayanıklı kâselere eşit şekilde paylaştırın. Üzerlerine 300 gram yoğurt ekleyin ve buzdolabında bekletin. Karamel sos için, 100 gram şekere bir miktar su ilave edin. Şeker eriyip karamel kıvamına gelene kadar pişirin. Sosu, buzdolabından çıkardığınız kâselerin üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

* Fırında helva için; tencereye 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 500 gram helvayı koyup, yumuşak kıvama gelene kadar pişirin. Küçük güveç veya ısıya dayanıklı kâselere pay edin. Üzerlerine rendelenmiş fındık serpin. Helvaların üzeri kahverengi kabuk olana kadar fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

* Şeftalili muhallebi için, 2 adet şeftaliyi 4 su bardağı su ile pişirip blenderdan geçirin. 1 su bardağı şeker ekleyip 5 dakika daha pişirin. 1.5 çay kaşığı nişasta ve 1.5 çay kaşığı pirinç ununu sulandırıp, şeftalili karışıma ekleyin. 5-10 dakika pişirmenin ardından kâselere dökün. Önce oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğutup servis yapabilirsiniz.

* Muzlu sarma için, 1 paket margarin ile 1 su bardağı unu kavurun. Üzerine 1 litre süt ve 1 su bardağı şekeri ekleyip yoğunlaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp 1 paket vanilya ilave ederek 10 dakika mikserle iyice çırpın. Dikdörtgen bir kabın içerisine döküp, soğumaya bırakın. Büyük kareler keserek içerisine muzları yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

* Kuru meyve kurusu için, 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 yumurtayı karıştırın. Üzerine 1 su bardağı toz fındık, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 8 yemek kaşığı kadar un ve ıslattığınız kuru meyveleri ekleyip, katı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurları iki parçaya ayırıp rulo yaparak, 180 derece fırında pişirin.

 

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..