Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tatlı mı tatlı!

Tatlı mı tatlı!
 

Gaziantep mutfağı denilince akla kebapla beraber çıtır mı çıtır, leziz mi leziz şerbetli tatlılar geliyor. Çoğu şehirde incecik yapılan fıstık sarma buradaki tatlıcılarda fotoğrafta da gördüğünüz gibi baklava ile aynı boyutta yapılıyor:)

Bu şehirde hemen her sokakta kebapçı ve hemen yanında veya yakınlarında tatlıcı bulmak mümkün. Eğer nefsime hakim olmazsam birgün Gaziantep'ten ayrıldığımda kaç kilo alarak gideceğimi tahmin bile edemiyorum.
Şehrin merkezine, çarşıya gittiğimde tatlıcıların vitrinlerinde sergilenen birbirinden albenili tatlılar karşısında dayanmak oldukça zor oluyor. Fırından yeni çıkmış,şerbetlenmiş tatlılar burada yenilince damakta yoğun bir şeker tadı bırakmadığından yenilen adeti kontrol etmek oldukça güç.
Gaziantep , fıstık cenneti olduğundan burada cevizli baklava bulmak her zaman mümkün olmuyor. Hatta yaşıtım olup hayatında hiç cevizli baklava yememiş, "cevizli baklava mı olurmuş canım" tepkisini veren kişilerle bile tanıştım burada. Pastanelerde çok lezzetli kurupastalar, yaşpastalar yapılıyor. Hepsinde fıstık var. İçinde kullanılmazsa bile süslemede mutlaka fıstık kullanılıyor. Yani; fıstık mutfakta her yerde.

Umarım bir gün yolunuz Gaziantep'e düşer ve şimdiye dek baklava diye yediğiniz tatlılarla baklava arasındaki farkı tadarak anlama şansınız olur:)

 
Toplam blog
: 47
: 607
Kayıt tarihi
: 11.01.12
 
 

Dünyayı güzellik kurtaracak... ..