Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Tatlıses vurulurken

Adelet 

Güvenlik 

Sağlık 

Eğitim 

Devletin temel görevleri bunlar. Mutlaka detay görevleri varsa da esası bunlar. 

Devlet bunların ne kadarını yapar veya yapamaz. İyi taraflarınıda, aksayan taraflarınıda ihtiyaçlarımız doğrultusunda yaşıyoruz. Eğrisiyle, doğrusuyla hep karşımızda. Bazen gazetelerin birinci sayfasında bazen üçüncü sayfasında dolanır durur. 

Mağdurlar, mağdurlar, mağdurlar... 

Mağdur olanlar kimler? 

Tabiki devlet dediğimiz çatı altında yaşayan vatandaş dediğimiz insanlar. Adaleti sağlayamayan devlet, güvenliği de sağlayamıyor. Çeteleşmiş guruplar çok rahat intikam naraları atıyor, tehdit ediyor, aklınca racon kesiyor, vuruyor, kırıyor, öldürüyor. Haraç alıyor, tahsilat yapıyor. Neredeyse her mahallede var. 

Bunların hepsi; bedavası bol olarak konuştuğumuz hukuk devleti bünyesinde paye edinmiş, ölümüne kolay yaşamı seçmiş, insan (!) hüviyetinde yaşam kalitesini zora sokmuş, kaçak-göçek yaşayan, görevlerinin bir kısmını yapamayan devletimizin insan sıfatıyla kabullendiği kimlikler olarak içimizde varlar. Adalet yoksa, güvenlik yeteri kadar sağlanamıyorsa bunlar olacak. Hatta olmak zorunda . Birileri bu işleri yapacak. Ya devlet, ya da devlet!!! 

Hergün aynı haberler. Öldü, öldürüldü. Vahşice cinayet, katliam... 

Devlet; vatandaşım dediği insanı eğitemiyorsa, onları kırık düşüncenin esiri olmaktan nasıl kurtarabilir? İnsanlar kendi kurallarını koyarsa nasıl devlet olunabilir? Ya da devlet dediğimiz başka birşey midir? 

Tatlıses vurulduktan sonra yapılan haberler, yorumlar bizleri böyle düşünmeye sevketti. Sonunda zanlılar yakalandı veya tesbit edildi ise de ortada bir olay var; devlet bunun farkında ama nerede durduğu belli olmadı. 

Bu vurulma olayı ne ilk, ne de son. 

Güvenlik ve adaleti sağlamak hep devletin görevi. Ama hep. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..