Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

Tatsız futbol

Aykut Kocaman'ın Konyaspor'u Braga maçının yorgunluğu ile koca 45 dakikada hiç olumlu bir atak organizasyonu yapamadı. Aziz yıldırım'ın Fenerbahçesi ise bir tek Advocaat'ın Lens'i ile futbol oynamaya çalıştı. Lens bu takım için gerçekten çok önemli bir oyuncu oldu. Yokluğunda önemli puan kayıpları oldu ve Avrupa liginde farklı bir mağlubiyet alındı. Dün karşısında gerçekten çok sert savunma yapan ama hakemin toleransı ile sarı kart bile görmeden maçı tamamlayan Douglas vardı. Ona rağmen ceza sahasına girerek penaltıyı kazandırdı. Sahada RVP varken penaltının başına Emenike'nin geçmesi hocanın tercihi miydi bilemiyorum. Ama öyleyse Advocaat geçen hafta oyundan çıkarken sert tavır sergileyen Emenike'yi ödüllendirerek arayı mı düzeltmeye çalışıyordu. 

Maçın ikinsi devresinde teknikleri ile değil fizikleriyle oynayan Ali Turan ve Halil İbrahim'i çıkarıp yerlerine Bajic ve Miloseviç gibi yetenekli adamları oyuna alınca oyunun şekli de rengi de değişti. Advocaat ise yine bizler gibi oyunu seyretmeyi tercih edince Konya pozisyona giremese de topu istediği gibi dolaştırdı. Ancak Skirtel ve Mehmet Topal'ın dikkatli savunmaları ceza sahasında pozisyon bulmalarını zorlaştırdı. Nerdeyse Volkan yere yatmadan maçı bitirecek derken bir uzaktan şutda aldığı paranın hakkını vermek için topu kontrol ettikten sonra şöyle bir yere yatıverdi. 

Sakatlıktan yeni çıkan Lens 63, dakikada yerini Sow'a bırakınca F.Bahçe iyice oyundan düştü. Neredeyse her topu alan ilerideki Emenikeye topu şişirmeye başladı. Ta ki Advocaat 79. dakikada tehlikeyi sezebildi de etkisiz İsmail'in yerine Alper'i alarak ileride top tutmayı düşündü. Ama 2 dakika sonra RVP'yi Roman ile değiştirerek skoru korumayı daha fazla düşündüğünü gösterdi. Skirtel'in eline çarpan topta hakem Bülent Yıldırım'ın penaltıya hükmetmemesi bir hakem doğrusuydu. Çünkü Skirtel'in kolları açık olmasına rağmen önündeki rakip oyuncudan topu görmesine imkan yoktu. Aynı zamanda topun yönü çok fazla değişmedi ve bazı futbol ulamalarının yorumladığı gibi Konyasporlu futbolcunun önüne falan da gelmiyordu. Ayrıca ilk yarıda Skirtel'in sarı kart gördüğü pozisyon bir gün önce Tosiç'in Beşiktaş'ın ilk golünden önce yaptığı hareketin aynısıydı. İşte böyle çifte standartla yönetilen bir ligiiz var ve birileri çıkıp halen daha filozofluk yapıp Rıza'ya yakıştırmadım diyerek günden değiştirmeye çalışıyor. 

Aziz yıldırım'ın 18 yıllık başkanlık döneminde 2002-2003, 2008-2009 sezonları Fenerbahçe'nin en kötü sezonlarıydı. Ama o sezonlarda bile takım kadrosunda bir kalite vardı ve böyle tatsız tutsuz futbol oynamıyorduk. Ali Koç başkan Fenerbahçe Şampiyon.....

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..