Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavada biftek (Sebze aromalı)

Tavada biftek (Sebze aromalı)
 

Kuru kuruya kokusuz bir biftek yemektense hafif sebze aromaları sinmiş bir biftek daha iştah açıcı ve yemesi daha güzel olur. Bunun için sarımsak, biberiye, iri taneli kekik yani dağ kekiği, taze yeşil biber ve biber yapraklarından faydalanarak tavada biftek yapabiliriz.

Malzemeler:

4-5 tane biftek

4 diş sarımsak

4 tane biberiye dalı

5 tane sivri biber

1 çay kaşığı iri tuz

1 çorba kaşığı dağ kekiği

4-5 tane taze biber yaprağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tane domates

Zeytinyağı

Yapılışı:

Önce bifteklerin iki yanına kekik, tuz ve pul biber serpilir. Tavanın dibini kaplayacak kadar zeytinyağı konulur ve yağ kızarınca sarımsaklar atılarak bir müddet kavrulur.

Biftekler tavaya konulur. Ocağın altı kısılarak harlı ateşte pişen biftekleri biraz da kısık ateşte pişiririz ve tavanın üzerine bir kapak kapatırız.

Bifteklerin ikinci yüzü de aynı şekilde pişirilir ve biftekler tam pişmeden biber yaprakları, biberler daha sonra dörde bölünmüş domates atılır.

Biftekleri ocaktan almadan biberiye dallarını bifteklerin iki yüzüne süreriz çünkü ortaya biberiyenin nefis kokuları çıkıyor ve ete siniyor.

Pişen biftekleri tabağa alırız ve kızarmış sebzeleri yanına koyarak servis yaparız.

Arzu edenler bifteği dövüldükten sonra da pişirebilirler o zaman pişmesi daha kolay olur.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..