Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavada biftek

Tavada biftek
 

Et yemekleri içinde tavada kızartılan biftek kolay ve lezzetli olması nedeniyle acil durumlarda sofralarımızın kurtarıcı yemekleri arasındadır. Protein değeri son derece yüksek olan bifteği sağlık açısından zeytinyağında ısıyı ayarlayarak, fazla duman çıkarmadan kızartmanızı tavsiye ederim ayrıca ara sıra kapak kullanarak etin içinin yumuşak olmasını sağlamak gerekir. Kızarttıktan sonra üzerine biraz domates sosu koyarsak daha lezzetli bir biftek elde etmiş oluruz.

Malzemeler:

Kişi başına göre 1 adet büyük biftek

Zeytinyağı, tuz

Biberiye yaprakları

Kekik, kırmızı pul biber

Domates sosu

Yapılışı:

Teflon tavaya zeytinyağı konulur, yağ ısınınca biftekler tavaya koyulur ve bifteklerin altı hafif kızarınca ocak kısılır, bifteklerin üzerine tuz, pul biber, kekik serpilir en son biberiye yaprakları üzerlerine serpilir. Kısık ateşte pişen bifteklerin altı iyice kızarınca biftekler ters çevrilir ve ocağın ısısı artırılır. Yağ iyice ısınınca tekrar ocak kısılır ve tavaya kapak kapatılır. Biftekler pişmesine yakın kapağı kaldırarak bifteklerin az bir müddet daha tavada pişmesini bekleriz.

Biftekler iyice kızarınca tavada bifteklerimiz hazırdır. Domates sosumuz varsa sosu biraz kaynatarak bifteklerin üzerine dökeriz.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 601
Toplam yorum
: 215
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 2424
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster