Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavada ekmek yapımı

Tavada ekmek yapımı
 

Ara sıra evde değişiklik olsun diye mayalı hamurdan tavada ekmek yapabiliriz, lezzet farkını yapınca da anlayacaksınız. Tavada yapılan bu ekmekleri hemen tüketmeseniz bile yağ sürdüğünüz için dinlendikçe lezzeti artıyor.

Malzemeler:

4 bardak orta boy su bardağı un

Yarım paket yaş maya

Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz ve toz şeker

1 su bardağı ılık su(mayayı eritmek için)

Yapılışı:

Metal olmayan bir kabın içine 1 su bardağı ılık su konulur, içine maya ve toz şeker konularak tahta veya plastik bir kaşıkla karıştırılır ve kabın ağzı kapatılarak 15 dakika beklenir.

Daha sonra tuz ve 4 su bardağı un ilave edilir ve biraz daha unu yoğurmak için gerekli ılık su ilave edilir. Hamur ele yapışmayan bir hamur olmalıdır.

1 saat ağzı kapalı kapta mayalanan hamuru mıncıklayarak önce gazını çıkarırız ve hamur hala elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edin.

Hamuru 1 saat daha mayalanmaya bırakarak ara sıra hamurun gazını çıkarmalıyız.

Daha sonra hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak bir merdane ile üzerine ve altına un serperek tabak büyüklüğünde açarız.

Teflon tavayı ısıtırız ve ısınan tavaya hamurdaki unları hafifçe silkeleyerek tavaya koyarız ve altını biraz kısarak pişiririz.

Pişen yüzü ters çevirerek diğer tarafını pişiririz ama pişirirken tavayı biraz yüksek ateşte ısıtıp  tekrar altını kısarız.

Hamurun diğer yüzü pişerken pişmiş olan yüze bir fırçayla zeytinyağı süreriz, diğer yüzü de pişince tabağa alarak ekmeğin ikinci yüzüne zeytinyağı süreriz.

Not: Diğer hamurları pişirmeden her seferinde tavada hafif biriken unları havlu kağıtla veya bir bezle almalıyız ki hafif yanmış unlar diğer hamurlara yapışmasın.

Afiyet olsun, sağlıklı ve mutlu kalın.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..