Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavada ıspanaklı börek

Tavada ıspanaklı börek
 

İÇ HARCI

500 GR ISPANAK
2 ADET SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ

MALZEMELER

3 ADET YUFKA
BİR KASE YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI
En zahmetli yanı bu gerisi 10 dk sürecek zaten. Ispanakları 4-5 kere yıkayın, kumu iyice gitsin. Yıkadığınız suya tuz koymanız veya sirke koymanızda kumun hızlı gitmesine sebep olacaktır. Tencereye soğanı koyun kavurun üzerine yıkayıp sonrada küçük küçük doğradığınız ıspanakları ilave edin, güzelce harmanlayın üzerine yeteri miktarda tuz döküp kapağını kapatın. Arada bir açıp tekrardan karıştırın ıspanaklar ölmüşse işlem tamamdır.

Bir yufkayı yağlanmış tavaya yayın kenarlara taşacaktır koparmayın. ( Bu arada çayı da başka bir göze koymayı unutmayın çay demlenene kadar böreğinizde hazır olacak çünkü.) Üzerine yoğurt+süt karışımından sürün ikinci kata bir yufkayı tek sıra olacak şekilde parçalayın düz bir şekilde yayın. Üzerine tekrardan o harçdan sürün ve ıspanaklı harcımızı dökün itinalı bir şekilde ezmeden yayın. Kalan diğer yufkayı parçalayın üzerine yoğurtlu harçtan sürün. En son aşama dışarı sarkan yufkaları içeri alın ve bunun üzerine de yoğurt+süt harcımızdan sürün. Ocağın büyük gözünde kısık ateşte altı kızarana dek üstüne bir kapak kapatın. Kızarınca bir tepsiye ters çevirip tavaya biraz daha yağ sürün diğer tarafta kızarsın.
Toplam 10 dk falan sürüyor. Yazması uzun sürdü ama yapması eminin olun bu kadar uzun değil afiyet olsun. Fotoğraf için ancak yarısı kaldı diğer yarısı midelere gitti.

 
Toplam blog
: 28
: 684
Kayıt tarihi
: 13.01.09
 
 

İçimden geldiği gibi kendine özgü duygularımın, hislerimin satırlara özgürce yer bulabileceği kimsen..