Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Tavşan Deliği ve Kariyer

Kariyer bir ormanda yürümek gibi geliyor bana  fazla ilerisini göremiyorsunuz , geçmeniz gereken bir çok doğal engel var. Sizin ve ailenizin beslenme , barınma ve sağlık ve sosyal  ihtiyaçlar gibi bir çok ihtiyacınızı ormandan karşılayabiliyorsunuz.  Ormanın şartlarını kabul edenler , orman şartlarına göre giyinenler , gerektiğinde yol değiştirmesini bilenler , şartlara uyum sağlayan ve ormanın kurallarına yanlış dahi olsa uyanlar başarılı olma ihtimali yada potansiyelin  üzerine çıkma ihtimali artıyor.

Şikayet etmemek ve Keyif Almak gerçek manası ile sabır ve şükür . Ormanı sevdiren , orman da hareket etmeyi hatta tavşanın sizi bulmasını sağlayan iki küçük kelime

Aslında bir çok kişi bu dünyanın kurallarını biliyor .

Sürekli öğrenme , gayretli ve sabırlı olma , bakımlı olma , kendine güven duyma , işe zamanın da  hatta önce gitme , ikili ilişkiler , üst yönetimle iyi geçinme , iyi bir çevre , çevreyi etkin kullanma , yaptıklarını satma , kendini geliştirme , hakkını uygun bir tarzda savunma . Bazen insanların gözü hiçbir şeyi görmüyor , adam satma , iftira atma , yada üste çıkma  vs-vs . Hiç iş deneyimi olmayan birileri bile bunları biliyordur. Fakat ben 12 yıllık toplam iş deneyimlerimde şu iki kelimenin yada davranışın çok etkili olduğunu gördüm.  Başka deyimle söylenebilen  yada söylenmesi yasak olan kuralların  kişinin nasıl daha etkin kullanacağının 2 anahtar sözcüğü

          Keyif Almak ve Şikayet Etmemek .

Alice   harikalar diyarı görünüşte hayvanların ve bitkilerin , eşyaların konuştuğu , büyünün olduğu renkli bir dünyadır. Gerçekte ise  garip mücadelelerin hatta savaşların olduğu bir yerdir. İşte üst düzey kariyer de böyledir. Yapılan iş görünüşte az , ( ki  pozisyona yada şirkete göre değişir.) , saygınlık ve kazanılan para fazla , fakat sorumluluk bir o kadar çoktur. Ayrıca kişi yerini korumak için , bir çok olay ve kişi ile mücadele etmek zorun kaldığı bir çok zaman vardır.

 

Bence başarının en büyük anahtarı ;  işini daha doğrusu mesleğini sevmektir. Seviyorsanız keyif alısınız ve şikayet etmezsiniz ve pozitif enerjiniz artar .   işiniz söylenebilen  ve söylenmeyen bütün kurallarına uyum sağlarsınız. Kariyeriniz ve fırsatlar için daha çok vaktiniz kalır.  Şikayet etmeyen biri , konsantrasyonu çözüm üretmeye harcar . Kendisi ve pozisyonu , çalıştığı kurum şartları için daha doğru analiz yapmasını sağlar. Bir çok becerilerinin geliştirmesi için fırsat oluşturur.   Keyif almak ve şikayet etmemek bizim toplumumuzda , kişinin işini gerektiği kadar sahiplenmesi  , işin ve kendi potansiyelin altında ve üzerinde çalışmaması , yada bu çalışmasının sonucunu hemen beklememesiyle oluşur. Her şey kararın da tamdır.    Kişi çalışması yada başarılarıyla çalıştığı  firmasın da yada başka bir firmada mesleğine  devam eder. Çalışma ve başarılar kişinin  mevcut pozisyonu  korur , yada doğal bir yükselmeye sebep verir. Kişinin hızlı kariyer yükselmesi ancak çalışmasının yada başarıların  üzerine konulan  ilişkilerle ve başarılarını iyi satmasıyla gelir.

Alice harikalar diyarına gitmek için tavşan deliğini  bulmak gerekir , deliği de ancak tavşan gösterir. Ama her şeyi hatta fazlasını yapmasınız da tavşan istemezse size deliği göstermez , çünkü tavşanı kimse bulamaz tavşan insanları bulur. Bazen de hiçbir şey yapmadığınızı düşündüğünüz zamanlar da bile tavşan sizi bulabilir.

Doğru motivasyon , uzun süreli verimli çalışma , gelişim , sabır , fırsatları görmek doğru program ve iş planı bulmayı , hatta her anlamda daha iyi görünmeyi sağlayan . İş hayatına ve hatta yaşama akort olmayı sağlayan , iki mental terim ; Keyif almak ve Şikayet etmemek

Her şey bir tarafa kişinin  gününün   yarısını harcadığı  işinizden keyif alması ne zararı olabilir ki .  Şikayet etmemek ve keyif almak . Gerçek manasıyla daha doğrusu  sözle değil içten içten samimi  sabır ve şükür ‘ün eş anlamlısıdır. Kişi özellikle mesleğini ve sonrasında yaptığı işi ve çalıştığı kurumunda ki yerini sevmesi ve şartlarından keyif alması gerekir . Keyif alamayacak kadar kötü ise niye devam ettiğini hatırlamalı ve işinin ona getirdiklerini görmeli  , bu psikoloji kişiye  daha sağlıklı düşünmesini ve   iyi şartlar da bir çalışma ortamına  geçmesi   için fırsat oluşturacaktır. (mevcut firmasında yada başka firmada)

Elbette ki başarılar , rakamlar çalışma hayatının olmazsa olmazıdır. Zaten insan başarın hazzı ve keyfini almalı ,  çalışmasının da bir sebebi bu olmalı. Unutulmamalıdır ki  kişi önce kendini sonra başarılarını satar . ne kadar çalışılırsa çalışılsın , ne kadar başarılar rakamlara yansısın ,  İş arkadaşları  , üst yöneticileri  , çalışanların , kişiye karşı ilk algısı , dış görünüşü , konuşması , tarzı , davranışlarıdır.  Sürekli değiştiremeyeceği uygulamalardan ve süreçlerden yada şartlardan şikayet eden , dolayısıyla bunu davranışlarına yansıtan kişiler ilk algısı onların serzenişleri olacaktır. Alimin  fikri neyse zikri de odur. Memnuniyetsizlik illaki dışa yansıyacaktır. Kişi kendi için , geleceği için , hedefleri için  yapabileceklerine konsantre olmaya çalışmalıdır. Doğru motivasyon , uzun süreli verimli çalışma , gelişim ve doğru program  ve iş planı ,  sabır ve fırsatları görme :

 
Toplam blog
: 28
: 116
Kayıt tarihi
: 30.01.17
 
 

 Halil BİÇEN ..