Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Tavşanlı - Domaniç - Emet İlçelerinin Kaderini Değiştirecek -Mega Proje- Haymana İl Projesi

Tavşanlı - Domaniç - Emet İlçelerinin Kaderini Değiştirecek -Mega Proje- Haymana İl Projesi
 

"En büyük işler,
büyük hayaller kurma özelliği olan
insanlarca başarılmıştır."

William Russell

Öncelikle memleketimiz güzel insanlarını sevgiyle kucaklıyor, muhabbetle selamlıyorum. Her insanın doğduğu, büyüdüğü, sevdalı olduğu memleketine karşı vefa borcu vardır. Biz de memleketimize olan sevdamızdan yola çıkarak tamamıyla hayal ürünü olan memleketimize faydalı olabileceğini düşündüğümüz bir proje geliştirdik.  Projemiz hayal ürünü olsa da insanlık tarihinde en büyük hizmetlerin temelinin hep hayallerle atıldığını biliyoruz.

Hamdolsun ki niyetimiz memleketimize fayda sağlamaktır. Bundan öte bir düşüncemiz söz konusu değildir.  Biz memleketimize fayda sağlayacağını düşündüğümüz bu projeyi kamuoyuna sizlere açıklamaktan onur duyacağız. Bu proje bizim ortaya attığımız fikir telakkisidir. Bizim düşündüğümüzden daha iyi, daha faydalı makam sahibi insanların çıkıp bu projemizi geliştireceğini, yeni hizmetler için ilham kaynağı olacağı kanaati ve temennisinde bu projeyi açıklıyoruz;

1- Tavşanlı Organize Sanayisi
Tavşanlı- Domaniç ve Emet ilçeleri büyüyen sanayisi ve yatırımcıyı büyüleyen imkânları ile Ege bölgesinde gelecek vadeden bir görüntü sağlıyor. Bursa ve İnegöl’de yatırımcıların yer bulamama sıkıntısı bile alternatif olarak bu ilçeleri gösteriyor. Bu ilçeler biraz daha ulaşım noktasında desteklense Ege’nin yatırım gözdesi konumuna gelebilir.    

Tavşanlı sanayisi Kütahya istikametinde ilerlemektedir. Stratejisi Kütahya’ya gebe bir ilerlemedir. Kütahya’dan ise Tavşanlı sanayi istikametine doğru, ne bir ilerleme söz konusudur, ne de bir birleşme. Kütahya’nın Tavşanlı’ya doğru ilerlememesi Tavşanlı’yı kanguru misali hızlı ilerlemeden ziyade kaplumbağa gibi ilerletecektir. Netice’de Tavşanlı’nın Kütahya gölgesinde gelişmesi zor bir durumdur.

Ne yapılmalıdır peki? Tavşanlı sanayisi Harmancık ya da Domaniç istikametine çekilebilir. Yani, yeni organize sanayi projeleri bu alana kaydırılabilir. Tavşanlı sanayisi, yatırımları büyüme stratejilerini İnegöl istikametine kaydırmalıdır.  Tavşanlı, Emet ve Domaniç ilçelerinin rotasını İnegöl-Bursa hattına kaydırmaları bu bölge açısından umut vericidir. Eğer bu hatlar oluşursa İnegöl il olduğunda bu bölge çok büyük yatırım zemini olabilir.  Başbakan Bin Ali Yıldırım Beyin Tavşanlı konuşmasında söylediği söz şudur; Tavşanlı, Domaniç, İnegöl, Bursa, sonrasında ver elini İstanbul.

2- İlçeler Arası Duble Yol
Türkiye’de mahalleler bile duble yol olmuşken en kısa zamanda Tavşanlı-Domaniç ve Tavşanlı-Emet ilçeleri ulaşımı geliş gidişli duble yollar ile bağlanmalıdır. Bu üç ilenin birbirine bağlanması açısından çok önemlidir.

3-  Kocadağ Ayaklı Duble Yol Köprüsü
Tavşanlı-Domaniç-Emet ilçeleri ve İnegöl arasında 500 rakımlı Kocadağ engeli bulunmaktadır. Kocadağ’a tünel açılması ile ilgili Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER’e Başvuruda bulundum.  Başvuru metnim aynen şöyleydi;  ‘Domaniç İnegöl arası bulunan Kocadağ tünel Proje başvurusu bu zamana kadar yapıldı mı acaba? Bu konu ile ilgili makale hazırladığım için bu talepte bulunuyorum.’ Başbakanlık İletişim Merkezinden şöyle bir cevap geldi tarafıma: ‘Başvuru konusu Domaniç-İnegöl arasında önceki yıllarda şifahi olarak tünel başvurusu olmuş, ancak oldukça uzun tulde ve çift tüpte tünel geçtiğinden ekonomik olarak YOGT değeri az olan yolda uygun görülmemektedir.

Neticede; Kocadağ’a tünel açılmasını devletimiz maliyetli bulmaktaydı. Bizde bu konu ile ilgili Kocadağ engeli nasıl aşılır dedik ve çözümler aradık, fikirler ürettik. Sonuç olarak konuya şöyle bir proje ile çözüm getirdik: Domaniç ile İnegöl arasında bulunan Kocadağ yoluna iki tarafı da birbirine bağlayacak, yolu düzgünleştirecek, geliş gidişli, tırmanma şeritli, güvenli yol ayrımlı, ayaklı duble yol köprüsü yapılabilir.  Ayaklı duble yol köprüsü ile Tavşanlı-Domaniç-Emet ilçeleri ve İnegöl arası ulaşımı düzleşecek ve daha seri hale gelecek.

Ayaklı duble yol köprüsü ile; Ölümlü kazalar azalacak. Yakıt tasarrufu sağlanacak. Kocadağ’ın güzelliğiyle hem doğa- hem de seyahat keyfi yaşanacak. En önemlisi de; Tavşanlı-Domaniç-Emet ilçeleri ve İnegöl arası ekonomi canlanacak.

4- İnegöl Yatırımcısı Tavşanlı-Domaniç Sanayisini Neden Tercih Etmeli?
  Son dönemlerde;
- İnegöl Belediyesinin Çamlıca köyüne 45 binlik park hediyesi
- İnegöl yatırımcıları ile Tavşanlı yetkililerinin sürekli yatırım görüşmeleri
- İnegöl’den Domaniç Çamlıca köyüne kadar gelen Servis araçları
  Dikkat çekicidir…

Sanayi olarak avantajlarımız nelerdir?
19.06.2012 tarih, 28328 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Yeni Teşvik Paketine göre, Bölgemiz 4.Bölgeye girmekte olup, OSB içinde yapılacak yatırımlar. (Vergi Primi ile Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği yönünden) 5.Bölge avantajlarına sahip olacaklardır.

Yatırım Teşvik Belgesi çıkartılarak; 4.Bölgemiz için genelde 500.000 ile 1.000.000.TL asgari yatırımda bulunulduğunda aşağıdaki desteklerden faydalanacaklardır.

•  Gümrük vergisi muafiyeti
•  KDV muafiyeti
•  Vergi indirimi
•  Yatırım yeri tahsisi
•  Faiz desteği

Bu desteklerden ne şekilde faydalanılacağı, hangi belgelerin istenildiği 19.06.2012 tarih, 28328 sayılı Resmi Gazetede belirtilmiş olup, ayrıca merkezi Kütahya ‘da bulunan zafer kalkınma ajansı, kendilerine verilen bir ek görevle sanayicilerimize bu konuda ücretsiz İş Takibi ve Danışmanlık yapacaklardır.

Sanayimiz Türkiye‘mizin 3 büyük kenti olan İstanbul – Ankara – İzmir’e yaklaşık 350 km, ayrıca iki büyük sanayi kentimiz olan Bursa ve Eskişehir’e 120 km. Mesafededir.

• Kütahya-Tavşanlı Duble yoluna 2,5 kilometre cephelidir.
• En yakın demiryolu yükleme rampasına 15 km.
• Liman olarak Mudanya ve Gemlik limanlarına yaklaşık 110 km,
• Zafer Hava limanına 60 km. yakınlıktayız.

Tavşanlı sadece kendisinin değil, çevredeki diğer Domaniç, Harmancık, Emet ve Hisarcık İlçeleriyle bunların köyleri içinde bir Pazar durumundadır. Bu şekliyle yaklaşık 200.000 kişiye hitap etmektedir.

Netice olarak;
İnegöl yatırımcıları yüksek maaşlara çalıştıracak personel bulamamaktadır. Tavşanlı, Domaniç ve Emet ilçelerinde asgari ücret uygulaması hâkim olup işsiz insan sayısı da çoktur.

5- Neden Olmasın?
- Türkiye’de kış turizmi denilince akla ilk gelen yerlerden biri Kocadağ kış turizm tesisleridir. 1500 m.lik yüksekliği ile ege bölgesinin en yüksek dağıdır. Kış sporlarının yapılabildiği en muhteşem tesisi neden Kocadağ olmasın?
- Palazoğlu’nda Kurbağaların 5000 yıllık üreme göçü. Neden bu göçe dünya şahitlik yapmasın?  
- Tavşanlı-Emet ilçeler arası Termal Turizm’de neden başkentlik yapmasın? Neden Afyon gibi termal otellerimiz olmasın?
- Dünya’nın en muhteşem sonbahar şöleni Palazoğlunda neden izlenmesin?

6- ‘Haymana İl Projesi’
Ege’nin şimdiye kadar hiç konuşulmamış en mega projesinin ‘‘Haymana il projesi’ olduğunu iddia edebiliriz. Ege bölgesinin her anlamda üç zengin ilçesi Tavşanlı, Emet ve Domaniç ilçeleri referandum halk oylamasıyla birleşir de yeni bir isim ‘‘Haymana il ismi adı altında birleşirlerse Türkiye’nin önemli illeri arasına girebilirler.

Neden böyle diyoruz? Çünkü; Hayme Ana, Süleyman Şah’ın eşi, Ertuğrul Gazi’nin annesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesidir. Süleyman Şah’ın da dediği gibi (Neslimizden birileri gelir, mezarımızı burada koymaz) sözünden yola çıkarak Süleyman Şah’ın naaşını, Domaniç ilçemizdeki üç kıta yedi iklimde cihanşümul bir Türk devletinin kurucusu olan Ertuğrul Gazi’nin annesi, Osman Gazi’nin babaannesi olan ve Süleyman Şah’ın eşi Hayme Anamızın yanına, hatırasına hürmeten defnedilmesi talep edilebilir. Hatta ve hatta Bilecik’te bulunan Hayme Anamızın oğlu Ertuğrul Gazi’nin dahi Domaniç’e defnedilmesi talep edilebilir. Şüphesiz Hayme Ana’mız tarih, bölge ve ülke açısından çok önemli bir değerdir.

Dünyanın en önemli değeri bor madenine ve termaline sahip Emet ilçesi, akabinde doğa ve tarihi güzelliğiyle dünyada ender güzelliğe sahip Domaniç ilçesi, Leblebi çeşitliliği, kömür madeni ve Türkiye’nin ekonomik anlamda en zengin ilçeleri arasında gösterilen Tavşanlı ilçesi eğer birleşirler ise bölgede atom etkisi gösterebilirler. Çünkü Atom sözcüğü her ne kadar “daha küçük parçacıklara bölünemeyen” gibi bir anlam taşısa da, çağdaş bilimde atom “atom altı parçacıkların birleşimi” olarak tanımlanır. Atomdaki üç temel parçacık elektron, proton ve nötrondur. Emet, Domaniç ve Tavşanlı ilçeleri de ege bölgesinde birleşmeleriyle atom etkisi gösterebilir.
 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..