Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '16

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Tavşanlı İlçesi de İl kapsamına alınmalıdır.

Tavşanlı İlçesi de İl kapsamına alınmalıdır.
 

TAVŞANLI İLÇESİ DE İL KAPSAMINA ALINMALIDIR.


Türkiye Haritası tamamen değişiyor, Ülkemizin artık 119 ili oluyor. 38 ilçenin, yakın zamanda OHAL kapsamında çıkarılacak KHK ile il yapılacağı iddia ediliyor.(

Kütahya’nınİlçesi Tavşanlıköyleri ile birlikte 100.000 Nüfusu İle Türkiye'nin Şirin İlleri Arasında. Üstat Necip Fazıl’ın ‘Kar Tanesi güzelliğinde’ dediği Tavşanlı ilçesi son dönemlerde sanayisi, turizmi ve şehirleşmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Eskişehir, Bilecik ve Uşak nasıl büyüdüler ise Tavşanlı’da geleceğin gözdesi olma konumunda ilerliyor. Büyüyen sanayisi ve yatırımcıyı büyüleyen imkânları ile Ege bölgesinde gelecek vadeden bir görüntü sağlıyor. Bursa ve İnegöl’de yatırımcıların yer bulamama sıkıntısı bile alternatif olarak Tavşanlı’yı gösteriyor. Tavşanlı biraz daha ulaşım noktasında desteklense Ege’nin yatırım gözdesi konumuna gelebilir.

İl olması düşünülen çoğu ilçe ’den daha geniş imkânlara sahip olan Tavşanlı’da il olma kapsamına alınmalıdır. Tavşanlı siyaseti, STK’ları ve halkı uyanık olmalı ve gerekli birlik ve beraberlik sağlanarak Ankara yolunu tutmalıdır.

Türkiye’nin en zengin ilçeleri arasında da sık sık Tavşanlı’nın adı olduğu biliniyor. TBMM’ne Eski bakanlardan Mustafa Kalemli, Ahmet Derin gibi değerli siyasetçileri gönderenTavşanlı ilçesi siyaset alanında da çok etkili bir görüntü sergiliyor. Kütahya’nın siyasetine de ara ara yön verdiği söylenir. Türkiye’de Leblebisiyle de meşhur olan Tavşanlı bu sektörde de ünlüdür. Göbel kaplıcaları şifalı suları ile Türkiye’de tatilcilerin uğrak merkezi konumundadır. Mutfağında da çok maharetli olan Tavşanlı, tadı damağında göveç et yemeği ile de lezzet ustalarının uğrak yeridir.

Netice olarak Tavşanlı ilçesi’nin il kapsamına alınmasının ülke milli menfaatlerine sağlayacağı katkıyı da göz önüne alarak çok önemli olacağı kanaatindeyim. Bu ilçeye gerekli destekler verilirse iddia ederek şunu söylemek isterim ki gelecekte Eskişehir, Uşak ve Bilecik illerini geride bırakarak Ege'nin yıldızı konumuna gelebilir. Temennimizi abartılı bulanlara şunu söylemek isterim ki; Gelsinler Tavşanlı ilçesini görsünler. Onlar da göreceklerdir ki İl olma potansiyeli bu ilçede var.

 

KAYNAK

(1)  https://www.kamugundemi.com/gundem/38-ilce-il-oluyor-iste-il-olacak-ilcelerin-tam-listesi-h97730.html

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..