Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '15

 
Kategori
Deneme
 

Tavsiye ;)

Tavsiye ;)
 

Geçen akşamizlediğim filmin kahramanı, mutlu olmak için çalışmak  gerek diyordu. Duyduğumda yüzümde alaycı bir gülümseme belirdi. Yok artık!  
 
Mutlu hissetmek için de mi oturup çalışacağız dedim. Okul mu, iş mi bu canım?  
Ama bir kaç gün sonra bu fikir kafamda dönüp durdukça biraz daha  aklıma yatar oldu. Mutluluk için çalışmak, çabalamak ve onu çağırma fikri.  
 
Tabi ki ödev gibi değil ama başlangıçta ödev sorumluluğu ile her gün kendinize mutlu olmak için fırsat vermeliyiz. 
 
Mesela sabahları işe giderken dudağımın kenarında küçük bir tebessüm olması için çabalarım. Gün içerisinde iş yerinde kendimi motive edip mutlu hissedimiyor, gülümsemek bile sinir bozucu oluyorsa iş çıkışı ya bir arkadaşımı  görmek için fırsat yaratırım ki beni bulunduğum moddan çıkarsın ya da bir günü daha güzel geçirdikleri için mutlu hisseden ne bu her yanlarında ışık gibi yayılan insanların çok olduğu cadde veya mekanlara giderim. Orada biraz vakit geçirmek bile bana farklı bir bakış açısı verir hayata dair. Bunların hiç birini yapamadıysam.  Otobüsten indikten sonra deniz kıyısında yürüyüp neşeli bir şeyler dinleyerekeve girerim. 
 
Siz de deneyin, tavsiye ederim. Zorlayın kendinizi, mutlu hissetmek için olmasa bile gülmek için zorlayın. Bir süre sonra daha uzun bir süre gülümseyerek dolaştığınızı fark edeceksiniz.
 
Toplam blog
: 3
: 58
Kayıt tarihi
: 12.10.14
 
 

Yaptıklarım, yapamadıklarım, istediklerim, düşlediklerim, kaçtıklarım, bildiğim, bilmediğim, bild..