Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '18

 
Kategori
Eğitim
 

Tavsiye Edilen Kişisel Gelişim Kitapları

Tavsiye Edilen Kişisel Gelişim Kitapları
 

Kitaplar Gelişim Açısından Bir Çok Konuyu Ele Alıyor.

Gelişimin her dönemde sürmesi insanın gelişebilmesinin bir sınırı olmadığını gösterir. İnsan her alanda gelişmeye açıktır ve bütün bilgileri almak ya da gelişmişlik evrelerini tamamlamak diye bir kavram yoktur. Bu sonsuz gelişim sürecinde yer alan kişisel gelişim kitapları kendi ufkunu aydınlatmak isteyenlerin kullandığı fenerlerdir. Bu fenerler ışık olur, yol olur ve farklı bakış açıları kazanılmasını sağlar. Kitap okurken farklı düşünce kalıplarını keşfederek yazılandan bile farklı gelişim öyküleri oluşturulabilir. Bu kitapların genel amacı budur. Yazılanlar herkesin zihninde başka başka tasvirlerde canlanır ve kişinin potansiyelinin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Kitapların İçeriği Çok Önemli

Kişisel olarak gelişmek evrensel gelişmenin çekirdeğidir. Herkesin kendisini yeterli ölçüde geliştirmesi yaşam için oldukça önemlidir. Kişisel gelişim ne ile desteklenir ise desteklensin daima faydalıdır. Gelişime etki edebilecek çok değerli kitapların varlığı sıkmadan, yormadan ve herkesin kendisine uyarlayarak başarıya ulaşabileceği türdendir. Basitten başlayarak ağır adımlara doğru yol almak gelişimin gidişatı ve sürekliliği açısından çok önemlidir. Bu kitaplar öykü tarzında yazılmış kitaplar olabileceği gibi, akıcı bir dil ile yazılmış akademik kitaplar da olabilir. Amaç tamamında aynıdır.

Kişinin bulunduğu yerden biraz daha ilerisine gitmesine neden olacak her türlü içerik faydalıdır. Bazı kitaplarda alınan yol çok kısa iken bazı kitaplarda alınan yol ise oldukça fazladır. Bu nedenle okunacak olan kitapların içerik olarak kontrol edilmesi oldukça önemlidir. Daha dolu kitaplar zaman kaybını minimuma indirmektedir.

 
Toplam blog
: 26
: 1653
Kayıt tarihi
: 10.03.16
 
 

2005 yılında işletme bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılın insan kaynakları yüksek lisansına..