Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '11

 
Kategori
Balıkçılık
Okunma Sayısı
5461
 

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı
 

Bu balıklar çaça, sardalya ile beslenirler.


Tavuk balıkları, morina balığı ailesinin bir üyesidir. Dünyada 13 farklı tavuk balığı türü bulunmakta ve uskumru, çaça, ringa, sardalye ile beslenmektedirler. Maksimum 1, 5 metre büyüyebilen bu balıklar 15 kg ağırlığa ulaşabilmektedirler.
Tavuk balığının vücudu uzunlamasınadır ve belirgin sivri bir kafa yapıları olmalarına karşın, vücutları su içerisinde gümüşümsü gri renkleri almaktadır.
Bu balık Atlantik denizinin geniş bölgelerinde bulunsada, ana yaşam alanları Güney Atlantik denizi ve Akdenizdir.
Tavuk balığının tadı hoştur ve eti ince beyaz ve az yağlıdır. Buğulaması harika olur.
Ticari önemi olan bu balıklar, balıkçılıkta çoğunlukla taşıma ağı ile avlanırlar, nadir durumlar da ise çapari ile de avlanabilirler.
 

Genç balıkları korumak amacı ile balıkçılar genelde yasa gereği olarak bu küçük balıkların kaçabilmesini sağlayan belirli ağ göz açıklıklarına uyarlar. Kuzey Denizinde avlanmak için de belirli kurallara uymak gerekmektedir. Ne yazık ki bizde bu tip bir uyğulamaya henüz daha geçilmemiştir. Tavuk balığı bilhassa Haziran ve Temmuz aylarında çok lezzetlidir.
Aynı zamanda doymamış yağ miktarı: 800 mg. olup, Kolesterol miktarı da: 80 mg' dır.
 

Kaynak: Nuri Deniz 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 238
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 2204
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster